Voltalia: Έθεσε σε πλήρη λειτουργία αιολικό πάρκο 128 MW

Voltalia: Έθεσε σε πλήρη λειτουργία αιολικό πάρκο 128 MW
Παρασκευή, 09/04/2021 - 12:44

Η Voltalia έθεσε σε λειτουργία ένα αιολικό πάρκο ισχύος 128MW στη Βραζιλία.

Στο αιολικό πάρκο VSM2 λειτουργεί πλήρως ενώ ξεκίνησε και η λειτουργία των πρώτων ανεμογεννητριών της Voltalia στο έργο αιολικής ενέργειας VSM3 ισχύος 152MW.

Το VSM3 επωφελήθηκε από «ισχυρές συνέργειες» με τις φάσεις κατασκευής των αιολικών πάρκων VSM1 και VSM2, στο μεγαλύτερο αιολικό-ηλιακό συγκρότημα της Serra Branca.

Σημειώνεται ότι το αιολικό πάρκο VSM3 έχει σε λειτουργία επτά ανεμογεννήτριες (24MW) και θα περιλαμβάνει συνολικά 44 όταν θα φτάσει σε πλήρη ισχύ τον Ιούνιο του 2021.

Και τα δύο έργα βρίσκονται στο αιολικό και ηλιακό συγκρότημα 2.4 GW της Voltalia της Serra Branca.

Το VSM2 τέθηκε σε λειτουργία σταδιακά το 2020 και οι τελευταίες ανεμογεννήτριες άρχισαν να παράγουν ηλεκτρισμό τον Απρίλιο του 2021.

Η ισχύς που παράγεται από το αιολικό πάρκο πωλείται σε σταθερές τιμές σε διάφορες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας της Βραζιλίας μέσω συμβάσεων 10 - 20 ετών.

«Η πλήρης θέση σε λειτουργία του VSM2 και η έναρξη λειτουργίας των πρώτων ανεμογεννητριών του VSM3 είναι νέα επιτυχημένα βήματα στην ανάπτυξη του συμπλέγματος Serra Branca.

Το σύμπλεγμα έχει τώρα 897 MW σε λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων 624 MW που ανήκουν στη Voltalia και 273 MW που πωλήθηκαν σε τρίτους.

«Η ισχύς που παράγεται σήμερα στη Serra Branca είναι ισοδύναμη με την κατανάλωση περισσότερων από 4,9 εκατομμυρίων ανθρώπων και αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί σύντομα όταν θα ολοκληρωθούν έργα σε πού βρίσκονται υπό κατασκευή», δήλωσε ο Sebastien Clerc, Διευθύνων Σύμβουλος της Voltalia.