Eni: Θα επενδύσει 7 δις δολάρια στην Αγκόλα σε συμβατικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Eni: Θα επενδύσει 7 δις δολάρια στην Αγκόλα σε συμβατικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Πέμπτη, 08/04/2021 - 15:53

Η ιταλική Eni σκοπεύει να δαπανήσει περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια στην Αγκόλα τα επόμενα τέσσερα χρόνια μαζί με τους εταίρους της, σε μια χώρα που θεωρείται βασική για τη μελλοντική αναπτυξιακή στρατηγική τους.

Τα χρήματα τα οποία θα επενδυθούν από την Eni και τους συνεργάτες της στη χώρα θα κατευθυνθούν στην εξερεύνηση και παραγωγή, διύλιση και ηλιακή ενέργεια.

Τα σχέδια συζητήθηκαν σε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Αγκόλας, Joao Lourenco και του Διευθύνοντα συμβούλου της Eni, Claudio Descalzi, την Τρίτη, και επιβεβαιώθηκε από την Eni την Τετάρτη.

Η Eni, η οποία βρίσκεται στην Αγκόλα από το 1980, παράγει σήμερα περίπου 120.000 βαρέλια ισοδύναμου μετοχικού πετρελαίου ανά ημέρα (boe) στη χώρα.

Την Τρίτη ανακοίνωσε μια νέα ανακάλυψη ελαφρού πετρελαίου ανοικτής θαλάσσης στο Μπλόκ 15/06, όπου έχει ανακαλύψει πάνω από δύο δισεκατομμύρια boe από το 2018.

Εκτός από τις δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου, η Eni κατασκευάζει μια μονάδα ηλιακής ενέργειας στη χώρα, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί το 2022, και λειτουργεί από κοινού το διυλιστήριο Luanda με την κρατική Sonangol.

Η Αγκόλα εργάζεται για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος τροποποιώντας νομικούς και φορολογικούς όρους.

Οι χαμηλότερες τιμές και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός για επενδύσεις ωθούν πολλά αφρικανικά κράτη να κάνουν ευκολότερη και φθηνότερη για τις εταιρείες να διατηρήσουν τη ροή της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πηγή: Reuters