Ιαπωνία: Κοινοπραξία εταιρειών επιταχύνει την ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού πάρκου

Ιαπωνία: Κοινοπραξία εταιρειών επιταχύνει την ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού πάρκου
Τρίτη, 06/04/2021 - 16:57

Μια κοινοπραξία μεταξύ της Wind Power Group, της Tokyo Gas και της Vena Energy Holdings πρόκειται να επιταχύνουν την ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Kashima Port 160MW στα ανοικτά της Ιαπωνίας.

Οι προγραμματιστές ανέφεραν ότι το έργο, το οποίο θα βρίσκεται στο λιμάνι Kashima στο νομό Ibaraki, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2024 σε μία έκταση 680 εκταρίων και θα περιλαμβάνει 19 τουρμπίνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Power Group, Komatsuzaki Mamoru, δήλωσε:

«Η Wind Power Group είναι μια τοπική εταιρεία που αναπτύσσει χερσαία και υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας στον νομό Ibaraki εδώ και 20 χρόνια. Ένα από τα έργα μας, το Wind Power Ibaraki, άντεξε στο κυρίως στον σεισμό και το τσουνάμι της Μεγάλης Ανατολικής Ιαπωνίας το 2011. Θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας για να συμβάλουμε στην ανάπτυξη αυτού του μεγάλου υπεράκτιου αιολικού έργου μαζί με τους συνεργάτες μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vena Energy, Nitin Apte, δήλωσε:

«Το έργο Kashima Port είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την υπεράκτια στρατηγική της Vena Energy και είμαστε ενθουσιασμένοι που επιταχύνουμε την ανάπτυξη αυτού του έργου μαζί με τους συνεργάτες μας. Η Ιαπωνία είναι μια βασική αγορά για τη Vena Energy, η οποία αντιπροσωπεύει την πλειονότητα του υπεράκτιου αγωγού αιολικής ενέργειας και πάνω από το ένα τρίτο του χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας των 16 GW που είναι δικά μας σε όλη την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι να επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση στην Ιαπωνία, τη βιωσιμότητα των κοινοτήτων υποδοχής μας και την προστασία του περιβάλλοντος».