Σύσταση νέου ταμείου για χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων σε έργα υδρογόνου

Σύσταση νέου ταμείου για χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων σε έργα υδρογόνου
Τρίτη, 06/04/2021 - 15:55

Ένα νεοσύστατο ταμείο ιδιωτικών υποδομών καθαρού υδρογόνου έλαβε επιπλέον επένδύσεις ύψους 260 εκατομμύρια από επενδυτές όπως η Plug Power Inc, ως μέρος της προσπάθειας συγκέντρωσης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Μάλιστα, η αμερικανική εταιρεία συστημάτων κυψελών καυσίμου Plug Power ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεσμεύθηκε να επενδύσει 160 εκατομμύρια ευρώ στο νέο ταμείο, το οποίο θα είναι γνωστό ως FiveT Hydrogen Fund, καθιστώντας την έτσι σε έναν ακρογωνιαίο επενδυτή μαζί με την Chart Industries Inc Hughes. Η Chart και η Baker έχουν δεσμεύσει ξεχωριστά 50 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία. Αυτές οι επενδύσεις θα επιτρέψουν στο ταμείο να εκκινήσει τα πρώτα στάδια της δραστηριότητάς του.

Σημειώνεται ότι το FiveT θα χρηματοδοτήσει αποκλειστικά έργα στην παραγωγή, αποθήκευση και διανομή καθαρού υδρογόνου.

Σχετικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταμείου αυτός θα είναι ο Pierre Etienne Franc, ο οποίος προηγουμένως ήταν αντιπρόεδρος της Hydrogen Energy για την Air Liquide SA και συν-γραμματέας του Συμβουλίου Υδρογόνου.

Ο Franc σχολίασε σχετικα:

«Αναμένουμε να καλωσορίσουμε μελλοντικές δεσμεύσεις από στρατηγικούς εταίρους της ΕΕ και της Ασίας που εργάζονται ενεργά σε έργα υποδομής και πρωτοβουλίες».

Τέλος, όπως αναφέρει το RenewablesNow, το ταμείο αναμένεται να κλείσει το τρίτο τρίμηνο του 2021, με τα πρώτα μετρητά να δίνονται στους επενδυτές στις αρχές του 2022.