Vestas: Ανακοίνωσε μία σειρά συμφωνιών για παροχή ανεμογεννητριών σε αιολικά έργα σε Ισπανία, Φινλανδία, Ιαπωνία και Τουρκία

Vestas: Ανακοίνωσε μία σειρά συμφωνιών για παροχή ανεμογεννητριών σε αιολικά έργα σε Ισπανία, Φινλανδία, Ιαπωνία και Τουρκία
Παρασκευή, 02/04/2021 - 15:00

Η Vestas τις τελευταίες μέρες έχει ανακοινώσει μία σειρά συμφωνιών για προμήθεια ανεμογεννητριών σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Ελλάδα αλλά και οι ΗΠΑ, στις οποίες το EnergyRegister έχει ήδη αναφερθεί. Επιπλέον, η εταιρεία πρόκειται να προμηθεύσει ανεμογεννήτριες και σε αιολικά έργα στην Ισπανία, τη Φινλανδία, την Ιαπωνία και την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, η Vestas έλαβε μία παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 50 MW για ένα αιολικό έργο στην Ισπανία το όνομα του οποίου και ο πελάτης παραμένουν άγνωστα. Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 12 ανεμογεννητριών τύπου V150-4.2MW, 2 εκ των οποίων θα παραδοθούν σε λειτουργία ισχύος 4.0MW, καθώς και 20ετή σύμβαση παροχής υπηρεσιών συντήρησης Active Output Management 4000 (AOM 4000). Η παράδοση των ανεμογεννητριών αναμένεται το τρίτο τρίμηνο του 2021, ενώ η λειτουργία του πάρκου προγραμματίζεται για το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Σε ό,τι αφορά τη Φινλανδία, η Vestas συμφώνησε την παροχή ανεμογεννητριών της πλατφόρμας EnVentus στα αιολικά έργα Keso και Kaukanen στην περιοχή της Βόρειας Οστροβόθνιας, τα οποία αναπτύσσονται από την Puhuri Oy. Συνολικά, οι δύο παραγγελίες αφορούν 90 MW αιολικής ενέργειας. Στο αιολικό πάρκο Keso θα εγκατασταθούν 7 ανεμογεννήτριες EnVentus V162-6-0MW και 8 αντίστοιχες στο αιολικό πάρκο Kaukanen. Επιπλέον, οι ανεμογεννήτριες θα συντηρούνται βάσει 25ετούς συμβολαίου. Η παράδοση των ανεμογεννητριών θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2022 και η έναρξη λειτουργίας και των δύο έργων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του επόμενου τριμήνου.

Η Vestas εξασφάλισε επίσης παραγγελία 42MW από την Toko Electrical Construction για το αιολικό πάρκο Miyagi Kami στην Ιαπωνία. Το έργο θα διαθέτει 10 ανεμογεννήτριες τύπου V117-4.0MW σε λειτουργία 4.2MW οι οποίες θα τοποθετηθούν σε πυλώνες 94 μέτρων. Η Vestas θα εξυπηρετεί τις ανεμογεννήτριες βάσει 20ετούς συμβολαίου συντήρησης. Η παράδοση των ανεμογεννητριών θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023 και η έναρξη λειτουργίας έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Τέλος, η Vestas έλαβε μία ακόμη παραγγελία 66 MW για ένα αιολικό έργο στην Τουρκία. Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 11 ανεμογεννητριών τύπου V162-6.0MW, καθώς και ένα 15ετές συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι δεν έχει αποκαλυφθεί το όνοματου έργου και ο πελάτης.