Vestas: Παραγγελία 77 MW για repowering αιολικόυ πάρκου καθώς και παραγγελία 55 MW για νέο έργο στις ΗΠΑ

Vestas: Παραγγελία 77 MW για repowering αιολικόυ πάρκου καθώς και παραγγελία 55 MW για νέο έργο στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 02/04/2021 - 14:02

Η Vestas έχει εξασφαλίσει μια παραγγελία ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος 77MW από την MidAmerican Energy με σκοπό το repowering ενός αιολικού πάρκου στην Αϊόβα.

Με αυτήν την παραγγελία, και συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων της πλατφόρμας που έχουν αγοραστεί στο παρελθόν ισχύος 2 MW, η Vestas θα ανεφοδιάσει τις υπάρχουσες ανεμογεννήτριες Gamesa G90-2MW του ιστότοπου Pocahontas Prairie με 24 ανεμογεννήτριες τύπου V110-2MW και 16 τύπου V110-2.2MW, για το έργο συνολικής ισχύος 83 MW.

Η παράδοση στροβίλων θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2021 με προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την MidAmerican Energy για το repowering του έργου αιολικής ενέργειας Pocahontas Prairie και να χρησιμοποιήσουμε τη νέα τεχνολογία για να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής του έργου, προσφέροντας μακροπρόθεσμα χαμηλή και αξιόπιστη αιολική ενέργεια στην κοινότητα», δήλωσε ο Jeff Fuchs , Αντιπρόεδρος πωλήσεων της Vestas για τη Βόρεια Αμερική.

Η παραγγελία περιλαμβάνει προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των ανεμογεννητριών, καθώς και πολυετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι το repowering προσφέρει λύσεις για τους ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων που αντιμετωπίζουν το υψηλότερο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ενός γηράσκοντος στόλου και μετριάζει την πολυπλοκότητα της προμήθειας ανταλλακτικών ξεπερασμένης τεχνολογίας.

Η Vestas έλαβε επίσης μια ξεχωριστή παραγγελία ανεμογεννητριών για ένα ακόμη αιολικό έργο συνολικής ισχύος 55 MW στις ΗΠΑ.

Πιο, συγκεκριμένα, η εταιρεία θα παρέχει 24 ανεμογεννήτριες τύπου V120-2.2MW και 4 ανεμογεννήτριες V110-2MW, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων PTC που αγοράστηκαν προηγουμένως.

Η παραγγελία περιλαμβάνει προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των ανεμογεννητριών, καθώς και 20ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών συντήρησης. Η παράδοση των ανεμογεννητριών θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2021 με προγραμματισμένη λειτουργία το τέταρτο τρίμηνο του 2021.