Vestas: Παροχή ενεμογεννητριών της πλατφόρμας EnVentus για αιολικό πάρκο 39 MW στη Γερμανία

Vestas: Παροχή ενεμογεννητριών της πλατφόρμας EnVentus για αιολικό πάρκο 39 MW στη Γερμανία
Παρασκευή, 26/03/2021 - 13:59

Η Vestas έκλεισε νέα συμφωνία για την προμήθεια 7 ανεμογεννητριών στο αιολικό πάρκο Wohlsdorf, ισχύος 39 MW, που βρίσκεται στο Ρότενμπουργκ της Κάτω Σαξονίας στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ανεμογεννήτριες της πλατφόρμας EnVentus τύπου V150-5,6 MW οι οποίες θα φτάσουν σε σε ύψος τα 244 μέτρα. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και 20 ετή σύμβαση παροχής υπηρεσιών συντήρησης Active Output Management 5000 (AOM 5000).

Αναφέρεται ότι οι ανεμογεννήτριες θα παραδοθούν και θα εγκατασταθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Το αιολικό πάρκο Wohlsdorf που αναπτύσσεται από τις Reon και CapCerta, βραβεύτηκε κατά τους τελευταίους γύρους σημοπρασιών της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας δικτύου (BNetzA).

Ο Jens Kück, διευθυντής πωλήσεων της Vestas για τη βόρεια Γερμανία δήλωσε:

«Το έργο Wohlsdorf είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς οι τοπικοί προγραμματιστές, οι τοπικοί ενδιαφερόμενοι και οι αρχές μπορούν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός έργου αιολικής ενέργειας που ωφελεί τόσο την τοπική κοινότητα όσο και το περιβάλλον».

«Αυτό είναι ένα συναρπαστικό έργο για τη Vestas και όχι μόνο λόγω του μεγέθους του ως μεγάλου έργου στη Βόρεια Γερμανία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Reon και την CapCerta για πρώτη φορά και η επιλογή της τεχνολογίας V150 EnVentus για το έργο Wohlsdorf υπογραμμίζει περαιτέρω τη σημασία και την κορυφαία απόδοση της πλατφόρμας EnVentus στη Γερμανία».