RWE Renewables: Τελική επενδυτική απόφαση 3 δις λιρών για το αιολικό έργο Sofia 1,4 GW στο Ηνωμένο Βασίλειο

RWE Renewables: Τελική επενδυτική απόφαση 3 δις λιρών για το αιολικό έργο Sofia 1,4 GW στο Ηνωμένο Βασίλειο
Παρασκευή, 26/03/2021 - 14:35

Η RWE Renewables έλαβε την τελική επενδυτική απόφαση για το έργο Sofia ισχύος 1,4 GW στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο προγραμματιστής ανέφερε ότι το έργο αντιπροσωπεύει συνολική επένδυση περίπου 3 δις λιρών και ανέφερε ότι θα ξεκινήσει τις χερσαίες εργασίες από την άνοιξη.

Τα έργα υπεράκτιας κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν το 2023, με το έργο να είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι το τέλος του 2026.

Ο πρόεδρος της RWE UK, Tom Glover, δήλωσε:

«Με αυτήν την απόφαση, ενισχύουμε τη δέσμευσή μας να αναπτύσσουμε και να επενδύουμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και να διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της φιλοδοξίας του Ηνωμένου Βασιλείου για αύξηση της υπεράκτιας αιολικής ισχύος στα 40 GW έως το 2030.

«Το σημερινό ορόσημο και τα επόμενα επιτεύγματα αντιπροσωπεύουν την επιτυχή συνεργασία με την τοπική, περιφερειακή και εθνική αλυσίδα εφοδιασμού και τις τοπικές κοινότητες με τις οποίες δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

Η RWE δήλωσε ότι θα ολοκληρώσει σύντομα τις προτιμώμενες συμφωνίες προμηθευτών που ισχύουν ήδη για όλα τα βασικά πακέτα του αιολικού έργου.

Η Siemens Gamesa είναι έτοιμη να προμηθεύσει 100 από τις υπεράκτιες ανεμογεννήτριες ισχύος 14 MW η κάθεμία, στο έργο.

Η κοινοπραξία της GE Renewables με τη Sembcorp Marine θα προμηθεύσει δύο σταθμούς μετατροπής HVDC στο έργο και η Prysmian θα προμηθεύσει και θα εγκαταστήσει το σύστημα καλωδίων εξαγωγής HVDC για το έργο.

Τέλος, αναφέρεται ότι η Van Oord είναι ο εργολάβος EPCI για τα καλώδια συστοιχίας του έργου και τα μονοπύρηνα θεμέλια.