Siemens Gamesa: Παραγγελία ανεμογεννητριών 97 MW για 4 αιολικά πάρκα στην Ιταλία

Siemens Gamesa: Παραγγελία ανεμογεννητριών 97 MW για 4 αιολικά πάρκα στην Ιταλία
Παρασκευή, 26/03/2021 - 13:20

Η Siemens Gamesa δέχτηκε μία νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικού ύψους 97 MW, για τέσσερα αιολικά έργα στην Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα, η Siemens Gamesa υπέγραψε δύο συμβόλαια με την Alerion Clean Power για τρία αιολικά πάρκα στην περιοχή της Απουλίας, στις περιοχές Τρε Κοφίνι, Λα Φικόρα και Τσερινιόλα, στα οποία θα τοποθετηθούν 18 ανεμογεννήτριες τύπου SG 3,4-132, συνολικής ισχύος 62 MW.

Σημειώνεται ότι τα τρία αιολικά πάρκα έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε λειτουργία στα μέσα του 2022 και η σύμβαση περιλαμβάνει και συμφωνία παροχής υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο έργο, αυτό αναπτύσσεται από τη Renexia, με τη Siemens Gamesa να παρέχει 10 ανεμογεννήτριες του ίδιου τύπου στο αιολικό πάρκο Καζαλντούνι, ισχύος 35 MW, στην περιοχή της Καμπανίας. Το έργο, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2022, περιλαμβάνει και μια συμφωνία παροχής υπηρεσιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa Ιταλίας, Andrea Bartali, δήλωσε:

«Τα συμβόλαια που υπογράφηκαν τις τελευταίες εβδομάδες είναι σημαντικά, διότι ενισχύουν την παρουσία μας στην Ιταλία, όπου είμαστε ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ανεμογεννητριών, αλλά και επειδή εδραιώνουμε τη σχέση μας τους πελάτες μας στη χώρα. Τα σχεδόν 100 MW νέας ισχύος θα συμβάλουν επίσης στη σημαντική μείωση του CO2 και στους στόχους που ορίζονται στο σχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση της Ιταλίας».