Vestas: Παροχή ανεμογεννητριών 47 MW σε αιολικό πάρκο στην Ιαπωνία

Vestas: Παροχή ανεμογεννητριών 47 MW σε αιολικό πάρκο στην Ιαπωνία
Τετάρτη, 24/03/2021 - 12:56

Η Vestas δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 47 MW από την Shimizu Corporation για το χερσαίο ειολικό πάρκο Oritsume Minami 1 Wind Farm στην Ιαπωνία.

Το αιολικό έργο, το οποίο ανήκει στην Japan Renewable Energy Corporation, θα κατασκευαστεί από την Shimizu Corporation και θα διαθέτει 13 ανεμογεννήτριες τύπου V105-3.45MW σε λειτουργία 3,6MW οι οποίες θα τοποθετηθούν σε πυλώνες 84 μέτρων.

Η Vestas θα αναλάβει επίσης μια 20ετή συμφωνία παροχής υπηρασιών Active Output Management 5000 (AOM 5000) για το αιολικό πάρκο, παρέχοντας μια εγγύηση διαθεσιμότητας βάσει ενέργειας για τη διασφάλιση της βελτιστοποιημένης απόδοσης και της μακροπρόθεσμης βεβαίωσης των επιχειρήσεων για τον πελάτη.

Η παράδοση των ανεμογεννητριών θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2022, με τ έργο να προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία το τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Ο πρόεδρος της Vestas Asia Pacific, Purvin Patel, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Shimizu Corporation για την παράδοση του αιολικού πάρκου Oritsume Minami 1. Με την εμπειρία και την εμπειρία μας στην ανάπτυξη προσαρμοσμένων λύσεων, συμβάλλουμε σημαντικά στον φιλόδοξο στόχο της ουδετερότητας της Ιαπωνίας σε άνθρακα».