Siemens Gamesa: Εγκαθιστά τις πρώτες ανεμογεννήτριες της πλατφόρμας 5Χ στη Γερμανία

Siemens Gamesa: Εγκαθιστά τις πρώτες ανεμογεννήτριες της πλατφόρμας 5Χ στη Γερμανία
Τετάρτη, 24/03/2021 - 11:38

Η Siemens Gamesa εγκαθιστά τις πρώτες της 5Χ ανεμογεννήτριες στη Γερμανίας, οι οποίες θα αποτελούν από τις μεγαλύτερες χερσαίες μονάδες στη χώρα.

Πρόκειται για δύο ανεμογεννήτριες 5.8-155, ισχύος 6,6 MW η κάθεμία, οι οποίες κατασκευάζονται στο Νόρτφορτ, στο Σλέσβιχ-Χολστάιν, για το αιολικό έργο Nortorf 2, η έναρξη λειτουργίας του οποίου προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2022.

Επιπλέον, η Siemens Gamesa θα παρέχει υπρεσίες συντήρησης στις ανεμογεννήτριες για 20 χρόνια.

Σημειώνεται ότι οι ανεμογεννήτριες, με συνδυασμένη ισχύ 13,2 MW, θα αντικαταστήσουν τέσσερα παλαιότερα συστήματα, η συνολική απόδοδση των οποίων ήταν 8,45 MW.

«Τα νέα συστήματα αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο άλμα στην απόδοση», δήλωσε ο Mario Mehrens, διευθύνων σύμβουλος του αιολικού πάρκου Nortorf 2 και πρόσθεσε ότι οι συνθήκες ανέμου στη δυτική ακτή είναι οι ιδανικές».

«Σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τις ευνοϊκές συνθήκες αγοράς μέσω του ArGe Schleswig-Holstein Wind, οι ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa μάς προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες για επέκταση της τοπικής προστιθέμενης αξίας».

Οι δύο ανεμογεννήτριες δεν είναι μόνο οι πρώτες από τη νέα πλατφόρμα 5.X της Siemens Gamesa στη Γερμανία, αλλά είναι επίσης το πρώτο έργο του γερμανο-ισπανικού κατασκευαστή που προέκυψε μέσω μιας συμφωνίας-πλαισίου που συνήφθη τον Οκτώβριο του 2020 με την ArGe Schleswig- Holstein Wind.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ArGe Schleswig-Holstein Wind, Arne Mobest, δήλωσε:

«Έχουμε ακόμη πολλά έργα με τις ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa».

Πηγή: reNEWS