Siemens Gamesa: Παρά το «δύσκολο» 2020 προβλέπει ανάκαμψη το 2021

Siemens Gamesa: Παρά το «δύσκολο» 2020 προβλέπει ανάκαμψη το 2021
Πέμπτη, 18/03/2021 - 11:35

Ύστερα από ένα «δύσκολο» 2020, η Siemens Gamesa βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο για ανάκαμψη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Andreas Nauen.

Μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας δήλωσε: «

Παρά το πολλά υποσχόμενο μέλλον, είναι σαφές ότι το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Η πανδημία έγινε αισθητή στις οικονομικές και επιχειρησιακές επιδόσεις, με απροσδόκητες απότομες μειώσεις σε ορισμένες βασικές αγορές όπως η Ινδία, καθώς και ορισμένα ζητήματα στη διαχείριση και εκτέλεση έργων.

«Η εταιρεία, για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, διαθέτει μια ανανεωμένη ομάδα διαχείρισης για να ηγηθεί της απαραίτητης ανάκαμψης. Η οικονομική μας απόδοση στο πρώτο τρίμηνο ήταν ένα ενθαρρυντικό σημάδι, αλλά είναι πραγματικά μόνο η αρχή. Η ομάδα διαχείρισης κατανοεί πλήρως ότι πρέπει να γίνει πολύ πιο σκληρή δουλειά για να διασφαλιστεί ότι η Siemens Gamesa θα γίνει η κερδοφόρα και επιτυχημένη εταιρεία που γνωρίζουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε».

Οι μέτοχοι στη συνάντηση στο Μπιλμπάο της Ισπανίας ενημερώθηκαν ότι οι προοπτικές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι περισσότερο από ποτέ ελπιδοφόρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κυβερνήσεις δίνουν προτεραιότητα στις πράσινες επενδύσεις, στις στρατηγικές τους για οικονομική ανάκαμψη και σε μια αυξανόμενη παγκόσμια δέσμευση για την αντιμετώπιση της πρόκλησης της απαλλαγής από τον άνθρακα.

Ο πρόεδρος Miguel Ángel López δήλωσε:

«Η συνειδητοποίηση της άμεσης ανάγκης αντιμετώπισης της κλιματικής απειλής οδηγεί σε αυξανόμενη παγκόσμια εστίαση στη βιωσιμότητα που με τη σειρά της παρέχει φωτεινές προοπτικές για τη βιομηχανία και την εταιρεία μας. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον και ανυπομονώ για το μέλλον. Θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην πειθαρχημένη εφαρμογή του επιχειρηματικού μας σχεδίου και στην επίτευξη διαρκούς δημιουργίας αξίας».

Επιπλέον, ο Nauen πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη του πράσινου υδρογόνου θα είναι καθοριστικής σημασίας για την αποανθρακοποίηση της οικονομίας.

Δήλωσε σχετικά: «Για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει να αξιοποιήσουμε την άφθονη, φθηνή και πράσινη ηλεκτρική ενέργεια που διατίθεται μέσω τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το πράσινο υδρογόνο είναι το κλειδί για αυτήν την προσπάθεια και η Siemens Gamesa πρωτοστατεί».