Siemens Gamesa: Προμήθεια ανεμογεννητριών σε χερσαίο αιολικό πάρκο 176 MW στη Νέα Ζηλανδία

Siemens Gamesa: Προμήθεια ανεμογεννητριών σε χερσαίο αιολικό πάρκο 176 MW στη Νέα Ζηλανδία
Πέμπτη, 11/03/2021 - 13:30

Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών δέχτηκε η Siemens Gamesa από την Meridian Energy για αιολικό πάρκο 176 MW στο Harapaki της Νέας Ζηλανδίας.

Πρόκειται για μία παραγγελία 41 χερσαίων ανεμογεννητριών, ισχύος 4,3 MW η καθεμία και πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά μοντέλα που διατίθενται στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με τη Siemens Gamesa.

Επιπλέον, η Siemens Gamesa υπέγραψε ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο 30 ετών για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης, διασφαλίζοντας τη βελτιστοποιημένη απόδοση του αιολικού πάρκου.

Το αιολικό πάρκο Harapaki αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023, και θα παράγει αρκετή ανανεώσιμη ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 70.000 τοπικά μέσα νοικοκυριά και παράλληλα θα υποστηρίξει τον στόχο της Νέας Ζηλανδίας για 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια έως το 2030.

Η Meridian Energy είναι μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες της Νέας Ζηλανδίας και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αιολικής ενέργειας της χώρας.

Η Siemens Gamesa έχει ήδη προμηθεύσει 267MW στη Meridian, συμπεριλαμβανομένου του West Wind, του μεγαλύτερου αιολικού της πάρκου σε λειτουργία, ισχύος 142,6 MW.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, Thomas Hertling δήλωσε:

«Το Harapaki σηματοδοτεί την επέκταση μιας σχέσης ανταμοιβής μεταξύ της Meridian Energy και της Siemens Gamesa για περισσότερα από 10 χρόνια. Στη Siemens Gamesa, είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε το όραμα της Meridian σχετικά με τη δράση για το κλίμα και τη μετάβαση σε μια παραγωγική οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα στη Νέα Ζηλανδία».

Η Siemens Gamesa επεκτείνεται στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού από τη δεκαετία του 1980 και έχει εγκαταστήσει σχεδόν 9 GW χερσαίων ανεμογεννητριών στην Κίνα, το Πακιστάν, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Σε ό,τι αφορά την υπεράκτια αιολική ενέργεια, η εταιρεία ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του πρώτου έργου της στην Ταϊβάν το 2019, συνολικής ισχύος 128 MW και επιπλέον έφτασε σχεδόν στα 2 GW σταθερών παραγγελιών.

Φωτογραφία: Siemens Gamesa