Βρετανία: Θα επενδύσει 132 εκατομμύρια δολάρια σε νέες εγκαταστάσεις υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Βρετανία: Θα επενδύσει 132 εκατομμύρια δολάρια σε νέες εγκαταστάσεις υπεράκτιας αιολικής ενέργειας
Πέμπτη, 11/03/2021 - 12:42

Η Βρετανία θα επενδύσει 95 εκατομμύρια λίρες στην κατασκευή δύο νέων εγκαταστάσεων για να εξυπηρετήσει την επέκταση των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, δημιουργώντας περίπου 6.000 θέσεις εργασίας στη βόρεια Αγγλία.

Το Able Marine Energy Park, στην περιοχή Humber, θα λάβει έως και 75 εκατομμύρια λίρες και το Teesworks Offshore Manufacturing Center στο Teesside, θα λάβει έως και 20 εκατομμύρια λίρες.

Οι δύο τοποθεσίες θα στεγάζουν κατασκευαστές που υποστηρίζουν την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών έργων έως και 9 GW ετησίως, τα οποία θα είναι ικάνά να παράγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για την κάλυωη των ενεργειακών αναγκών έως και 8 εκατομμυρίων σπιτιών, σύμφωνα με δηλώσεις της κυβέρνησης.

Η κατασκευή τους θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος.

Η GE Renewable Energy επιβεβαίωσε την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής υπεράκτιων αιολικών πτερυγίων στο Teesside. Η περιοχή φιλοξενούσε στο παρελθόν πολύ βαριά βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των χαλυβουργείων Redcar που τέθηκαν σε εκκαθάριση το 2015.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2023 και θα προμηθεύσει πτερύγια στο αιολικό πάρκο Dogger Bank, στα ανοικτά της βορειοανατολικής Αγγλίας.

Πηγή: Reuters