ΣΕΕΕΝ: Ούτε μια μέρα χωρίς τηλεθέρμανση - Κινητοποίηση την Τετάρτη στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

ΣΕΕΕΝ: Ούτε μια μέρα χωρίς τηλεθέρμανση - Κινητοποίηση την Τετάρτη στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου
Δευτέρα, 16/10/2023 - 14:54

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας, απαιτεί:

  • Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.
  • Να μην υπάρξει αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης.
  • Να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ.

Στην ανακοίνωση τού το Σωματείο, αναφέρει:

Την ώρα που ο χειμώνας αρχίζει να μας δείχνει τα δόντια του, που το εισόδημα των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών εξανεμίζεται λόγω της μεγάλης ακρίβειας, η τηλεθέρμανση της Κοζάνης ενώ έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει τη παροχή θέρμανσης, αναβλήθηκε λόγω βλάβης στην μονάδα 4 του Αγίου Δημητρίου προϊδεάζοντας για το τι μας περιμένει.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας, της πράσινης μετάβασης, της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της θέρμανσης. Για τα κέρδη των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε. η παροχή θερμικής ενέργειας προς τη ΔΕΥΑΚ είναι υπό αίρεση με κίνδυνο είτε να μείνουμε χωρίς τηλεθέρμανση είτε να χρειαστεί να πληρώσουμε υπέρογκες αυξήσεις.

Δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα χέρια, να παγώσουμε το χειμώνα για τα κέρδη των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε. Δεν μας πείθουν οι όποιες διαβεβαιώσεις. Τις ίδιες έδιναν μέχρι σήμερα και η πόλη θα μένει μια βδομάδα χωρίς τηλεθέρμανση. Καμία εμπιστοσύνη, καμιά αναμονή. !!!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας , οργανώνουμε την πάλη του λαού να μην παγώσει το χειμώνα, να έχει πρόσβαση σε φθηνή θέρμανση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Τέταρτη 18 Οκτωβρίου 2023, 7:30π.μ

Απαιτούμε:

  • – Ούτε μια μέρα χωρίς τηλεθέρμανση. Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.
  • – Ούτε σκέψη για αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης.
  • – Να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ.