Petrobras: Κατακόρυφη πτώση της μετοχής μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης

Petrobras: Κατακόρυφη πτώση της μετοχής μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης
Δευτέρα, 22/02/2021 - 18:54

Κατά 17% έχει υποχωρήσει η μετοχή της Petrobras στις προσυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης για την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας από τους αναλυτές.

Η υποβάθμιση έγινε μετά την απόφαση του προέδρου της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου να αντικαταστήσει τον φιλικό προς τις αγορές διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας με έναν συνταξιούχο στρατηγό.

Οι αναλυτές των Credit Suisse, Scotiabank, Bank of America, Bradesco και XP ήταν μεταξύ εκείνων που υποβάθμισαν τις συστάσεις τους για τη μετοχή της Petroleo Brasileiro SA.

Οι αναλυτές της XP ανέφεραν ότι η επένδυση στην Petrobras δεν είναι πλέον "υπερασπίσιμη” μετά την ξαφνική απόφαση του Μπολσονάρου να αντικαταστήσει τον CEO Ρομπέρτο Καστέλο Μπράνκο. "Υπάρχουν κίνδυνοι για την ανεξαρτησία και την ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει να τιμολογεί τα καύσιμα της με βάση τις διεθνείς ισοτιμίες".

Ο Μπολσονάρου ανακοίνωσε τον διορισμό του Χοακίμ Σίλβα ε Λούνα στο τιμόνι της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας, σε αντικατάσταση του Μπράνκο, την Παρασκευή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.