Αύξηση στις τιμές του πετρελαίου λόγω των μειώσεων στην παραγωγή του

Αύξηση στις τιμές του πετρελαίου λόγω των μειώσεων στην παραγωγή του
Τρίτη, 26/05/2020 - 17:32

Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου σήμερα, Τρίτη, λόγω της αυξανόμενης εμπιστοσύνης ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες ακολουθούν τις δεσμεύσεις τους για μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου, ενώ παράλληλα αυξάνεται η ζήτηση των καυσίμων, με τα αυτοκίνητα να επιστρέφουν στην κυκλοφορία ύστερα από τη σταδιακή άρση του lockdown.

Το βρετανικό Brent σημείωσε άνοδο σχεδόν 1,4% και η τιμή του βαρελιού έφτασε σήμερα τα 36,03 δολάρια, στις 0840 GMT.

Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 2,6% και η τιμή του βαρελιού άγγιξε τα 34,11 δολάρια.

Στην άνοδο των τιμών συνέβαλε ότι η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας μειώθηκε τον Μάιο στα 8,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως κάτι που θα διατηρηθεί και τον Ιούνιο στο πλαίσιο της συμφωνίας των παραγωγών του OPEC + για περικοπές στην παραγωγή.

Οι χώρες που ανήκουν στον OPEC + πρόκειται να συναντηθούν ξανά στις αρχές Ιουνίου για να συζητήσουν τη διατήρηση των περικοπών αλλά και για την αύξηση των τιμών πώλησης οι οποίες εξακολουθούν να μειώνονται από τις αρχές του έτους.

Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, συμφώνησαν τον Απρίλιο να μειώσουν τη συλλογική τους παραγωγή κατά σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για το Μάιο και τον Ιούνιο. Το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας ανέφερε τη Δευτέρα ότι η αύξηση της ζήτησης καυσίμων θα βοηθήσει στη μείωση του παγκόσμιου πλεονάσματος πετρελαίου στα 7 με 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.