Η Rosneft ζητά προπληρωμές σε ρούβλια για σε διαγωνισμούς για 6,5 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου

Η Rosneft ζητά προπληρωμές σε ρούβλια για σε διαγωνισμούς για 6,5 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου
Τετάρτη, 20/04/2022 - 20:00

Η ρωσική Rosneft ζήτησε πληρωμές σε ρούβλια και προπληρωμή σε διαγωνισμούς για 6,5 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου της, ευθυγραμμιζόμενη με την απόφαση του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin.

Ο Putin διέταξε τη μετάβαση στις πληρωμές σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο που παρέδωσε η Gazprom στα τέλη Μαρτίου.

Η Rosneft σε διαγωνισμούς για συνολικές ποσότητες πετρελαίου 6,5 εκατ. τόνων τύπου Urals, Siberian Light, Sokol και ESPO Blend για φόρτωση τον Μάιο-Ιούνιο ζήτησε από τους συμμετέχοντες προπληρωμή 100% σε ρούβλια, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλούνται τα έγγραφα του διαγωνισμού.

«Το συνολικό ποσό τιμολογίου θα μετατραπεί σε ρούβλια Ρωσίας χρησιμοποιώντας την ισοτιμία δολαρίου/ρουβλιού της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρουν τα έγγραφα του διαγωνισμού.


Η Rosneft άφησε ωστόσο περιθώριο για διαπραγματεύσεις, όπου δεν είναι δυνατό οι πληρωμές να γίνουν σε γουάν Κίνας, δολάρια ΗΠΑ, ευρώ, ντιράμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τουρκικές λίρες.

Η εταιρεία απαιτεί 100% προπληρωμή της προσωρινής τιμής πέντε ημέρες πριν από την πρώτη ημερομηνία φόρτωσης και μπορεί να αρνηθεί οποιαδήποτε προσφορά που δεν προσφέρει προπληρωμή, σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού.