Ο ΤΑΡ ανακηρύχθηκε Gas Project of the Year στα Gastech Awards 2021

Ο ΤΑΡ ανακηρύχθηκε Gas Project of the Year στα Gastech Awards 2021
Τρίτη, 21/09/2021 - 13:37

Ο Διαδριατικός Αγωγός φυσικού Αερίου (TAP) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία «Gas, LNG, or Hydrogen Project of the Year» στην τελετή των βραβείων Gastech Awards 2021, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Luca Schieppati, Διευθύνων Σύμβουλος του TAP, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που λάβαμε αυτό το σημαντικό βραβείο και θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τους μετόχους και τις ομάδες μας, τους εργολάβους και τους προμηθευτές μας, καθώς και όσους άλλους συμμετείχαν στο έργο για την αφοσίωση και τη συμβολή τους στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του, εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού και με επιδόσεις παγκόσμιας κλάσης στον τομέα της ασφάλειας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τις αρμόδιες αρχές στις φιλοξενούσες χώρες και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την υποστήριξη τους κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και κατασκευής του έργου.»

«Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για να κάνουμε τον TAP πραγματικότητα και να γίνουμε ένας αξιόπιστος και βιώσιμος Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς. Αυτό το βραβείο υπογραμμίζει, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή μας για ασφάλεια, αριστεία και βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, τη συνεργασία με τους εταίρους και τα ενδιαφερόμενα μέρη, τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις και την παράδοση του έργου εντός των στόχων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον εφοδιασμό της Ευρώπης με μια νέα πηγή ενέργειας, η οποία θα συμβάλει στη βιώσιμη μετάβαση για τα επόμενα χρόνια,» πρόσθεσε ο Schieppati.

Η Marija Savova, Eπικεφαλής Εμπορικής Λειτουργίας του TAP, παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε: «Είμαι ειλικρινά ενθουσιασμένη να λαμβάνω αυτό το βραβείο εκ μέρους του TAP. Είναι μία ακόμα αναγνώριση των πολλών ωρών σκληρής δουλειάς, του προσεκτικού σχεδιασμού, των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας, της μηχανικής παγκόσμιας κλάσης, και της δέσμευσης για την προστασία του περιβάλλοντος και των κοινοτήτων που ζουν κοντά στον αγωγό - όλα αυτά τα στοιχεία ενώθηκαν απρόσκοπτα. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το αποτέλεσμα και ανυπομονούμε να εργαστούμε με την ίδια αφοσίωση και δέσμευση και στο μέλλον.»

Τα ετήσια βραβεία Gastech Awards – που διοργανώνονται την παραμονή του παγκόσμιου συνεδρίου Gastech – τιμούν τα εξαιρετικά επιτεύγματα οργανισμών και ατόμων στον τομέα του φυσικού αερίου.

Η κατηγορία Gas, LNG, or Hydrogen Project of the Year βραβεύει ένα έργο παγκόσμιας κλάσης που επιδεικνύει αριστεία σε διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης εντός του προϋπολογισμού, εντός ή πριν από το χρονοδιάγραμμα, που υποστηρίζεται από ισχυρές πρακτικές στους τομείς Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Υγείας και Ασφάλειας, και είναι σύμφωνο με εξαιρετικά επίπεδα διακυβέρνησης και συνεργασίας με τα ενδιαφερόμενα μέρη.