Motor Oil: Επενδύσεις ύψους 240 εκατ. ευρώ στην πράσινη ενέργεια

Motor Oil: Επενδύσεις ύψους 240 εκατ. ευρώ στην πράσινη ενέργεια
Τετάρτη, 18/08/2021 - 13:02

Απόλυτα προσηλωμένη η διοίκηση της Motor Oil στην πράσινη ενέργεια αφού για φέτος έχει προϋπολογίσει επενδύσεις 240 εκατ. ευρώ έναντι επενδύσεων 175 εκατ. ευρώ το 2020.

Η εισηγμένη υλοποιεί αυτό το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα με δύο έργα, που εντάσσονται στην ελληνική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό IPCEI «Yδρογόνο» (συμβατότητας με την εσωτερική αγορά των χωρών - μελών της E.E. ως προς την χρήση του υδρογόνου).

Τα δύο έργα, που προκρίθηκαν -ήδη- είναι το Blue Med (κοινοπρακτικό project με τη ΔEH και τον ΔEΣΦA για την παραγωγή υδρογόνου πολύ χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα), με στόχο την παραγωγή «πράσινου» και «γαλάζιου» υδρογόνου για μεταφορά, διανομή και χρήση στη βιομηχανία (διυλιστήρια) και μεταφορές (λεωφορεία και πλοία).

Το δεύτερο έργο αφορά στην παραγωγή υδρογόνου με ηλεκτρόλυση (με βάση την ηλιακή ενέργεια) που θα προέρχεται από φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 1,5GW, στη Δυτική Mακεδονία. Tο έργο είναι ενταγμένο στο project Blue Dragon (προϋπολογισμού 2,5 δισ.), όπου εκτός από την Motor Oil, συμμετέχουν και άλλες μεγάλες ελληνικές ενεργειακές όπως η Mytilineos, Tέρνα, EΛΠE, ΔEΠA, ΔEΣΦA, καθώς και η πολωνική Solaris.

Συντάκτης Ανέστης Ντόκας, reporter.gr