Tesla: Σχεδιάζει την παραγωγή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα

Tesla: Σχεδιάζει την παραγωγή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα
Παρασκευή, 27/11/2020 - 12:29

Η Tesla ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην Κίνα το 2021, ως μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης των πωλήσεών της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η Tesla σχεδιάζει να επενδύσει 42 εκατομμύρια γιουάν (6,4 εκατομμύρια δολάρια) σε νέο εργοστάσιο με σκοπό την παραγωγή φορτιστών τρίτης γενιάς , γνωστοί ως Supercharger V3, το οποίο θα βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο αυτοκινήτων της εταιρείας στη Σαγκάη.

Σημειώνεται ότι η Κίνα προσφέρει μεγάλες επιδοτήσεις για την ηλεκτροκίνηση , καθώς επιδιώκει να μειώσει τη ρύπανση από πετρελαιοκίνητα ή ντίζελ. Στο πλαίσιο αυτό διευρύνει το δίκτυο σημείων φόρτισης της χώρας, κάτι που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ενθάρρυνση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων.

Το εργοστάσιο, το οποίο η Tesla αναμένει να ολοκληρώσει το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, θα μπορεί να παράγει 10.000 φορτιστές ετησίως.

Σημειώνεται ότι η Κίνα εισάγει προς το παρόν φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων από τις ΗΠΑ, οι οποίοι εγκαθίστανται συνήθως σε σταθμούς φόρτισης ή χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.

Σχετικά με το εργοστάσιο αυτοκινήτων της Σαγκάης, που βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας στρατηγικής ανάπτυξης της Tesla, στοχεύει να στην παραγωγή 150.000 sedan Model 3 φέτος, ενώ έχει ξεκινήσει την εξαγωγή ορισμένων οχημάτων στην Ευρώπη.

Τέλος, στελέχη της Tesla δήλωσαν ότι η εταιρεία θα επεκτείνει το δίκτυο φόρτισης για να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες.