The Green City: Πρόγραμμα ανακύκλωσης και επιβράβευσης στη Δυτική Αττική

The Green City: Πρόγραμμα ανακύκλωσης και επιβράβευσης στη Δυτική Αττική
Τετάρτη, 18/08/2021 - 11:20

Με στόχο την αύξηση των ανακύκλωσης και την μείωση των απορριμμάτων, η Περιφέρεια Αττικής προωθεί το πρόγραμμα “The Green City” σε Δήμους και στη Δυτική Αττική. Το πρόγραμμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης προς του πολίτες έχει ξεκινήσει στον Δήμο Φυλής και στον Δήμο Ελευσίνας και συνεχίζεται σε συνεργασία με τους Δήμους της Δυτικής Αττικής.

Το THE GREEN CITY είναι το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) που προσφέρει άμεσο κέρδος σε όλους τους πολίτες που ανακυκλώνουν. Μέσω του προγράμματος THEGREENCITY, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά τους και να συλλέγουν πόντους.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι: «Το πρόγραμμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης “The Green City” που υλοποιείται και στη Δυτική Αττική με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του ΕΔΣΝΑ συμβάλλει στην πράξη στο να πείσει όλους τους συμπολίτες να αυξήσουν την ανακύκλωση και παράλληλα να επιβραβευθούν στην καθημερινότητά τους. Κάθε μέρα που περνάει, αν αλλάξουμε κάθε μας μικρή συνήθεια, μπορούμε να συμβάλλουμε στο μεγάλο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, με συνέπειες που όλοι δυστυχώς ζούμε στην πατρίδα μας».

Οι πολίτες μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr και να εγγραφούν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Ανακύκλωσης. Με την εγγραφή βλέπουν τις περιοχές στις οποίες γίνεται η συλλογή και επιλέγουν αυτή που εξυπηρετεί. Αφού παραδοθούν τα προϊόντα προς ανακύκλωση και ζυγιστούν, πιστώνονται στην κάρτα του πολίτη οι πόντοι που αναλογούν, τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει στο συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο συνεργατών του προγράμματος.

Η διαδικασία της εγγραφής γίνεται στην κινητή μονάδα, μέσα από την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr ή το mobileapp THE GREEN CITY.

Στο Κινητό Πράσινο Σημείο, ανακυκλώνονται 8 κατηγορίες διαχωρισμένων υλικών, μη υλικών συσκευασίας, με άμεσο στόχο να αυξηθούν τα οικιακά απορρίμματα που προωθούνται προς ανακύκλωση. Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκά πρωτότυπο πρόγραμμα επιβράβευσης των πολιτών. Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και οι πολίτες κερδίζουν οφέλη μέσω των
συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος.

Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις αναφέρονται στην ιστοσελίδα https://www.citipost.gr/ και οι οποίες παρουσιάζονται στην mobile εφαρμογή THE
GREEN CITY.

Οι κατηγορίες που μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν:

Οι κατηγορίες των υλικών που μπορούν να συλλεχθούν – ανακυκλωθούν στα Κινητά
Πράσινα Σημεία είναι οι κάτωθι:
• Χαρτί/Χαρτόνι,
• Πλαστικά,
• Μεταλλικά Αντικείμενα,
• Αλουμίνιο,
• Γυαλί,
• Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός,
• Βρώσιμα Έλαια & Λίπη,
• Ρούχα/Υφάσματα

Το Κινητό Πράσινο Σημείο σε Ελευσίνα και Μαγούλα:

Το κινητό πράσινο σημείο θα βρίσκεται στον Δήμο Ελευσίνας για το μήνα Αύγουστο,
σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα (2 δρομολόγια την εβδομάδα, Δευτέρα και
Τετάρτη):

Α1. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, κάθε Δευτέρα από τις 09:30 έως τις 12:00.
Β1. ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ, κάθε Δευτέρα από τις 12:30 έως τις 14:25.
Γ1. ΠΛ. ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, κάθε Δευτέρα από τις 14:45 έως τις 15:40.

Α2. ΠΛ.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ, κάθε Τετάρτη από τις 09:30 έως τις 12:00.
Β2. ΠΑΡΚΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, κάθε Τετάρτη από τις 12:30 έως τις 14:25.
Γ2. ΠΑΡΚΟ ΜΑΓΟΥΛΑΣ, κάθε Τετάρτη από τις 14:45 έως τις 15:40.