“Ναι” από τον Πρωθυπουργό στην επιστολή της Φώφης Γεννηματά για τον κλιματικό νόμο

“Ναι” από τον Πρωθυπουργό στην επιστολή της Φώφης Γεννηματά για τον κλιματικό νόμο
Τρίτη, 27/04/2021 - 11:23

Θετική ήταν η απάντηση του Πρωθυπουργού στην επιστολή της Φώφης Γεννηματά για τη σύγκληση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, ώστε να διαμορφωθεί διακομματική συναίνεση γύρω από το νέο κλιματικό νόμο.

Αναμένουμε αντίστοιχη απάντηση και από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε η μεγάλη αυτή πρόκληση να βρει το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία “ετοιμοπόλεμους” απέναντι στην κοινή πρόκληση της κλιματικής κρίσης.

«Η συζήτηση για το κλίμα, το μέλλον του πλανήτη και τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής μας αφορά όλους, πέρα και πάνω από κόμματα. Η αποδοχή της πρότασης της Φώφης Γεννηματά από τον Πρωθυπουργό για συζήτηση που αφορά ένα νέο Κλιματικό Νόμο είναι ένα θετικό βήμα. Μακάρι να το αποδεχτούν και άλλοι και να ανοίξει ουσιαστικά αυτή η ατζέντα και σε επίπεδο Κοινοβουλιου», σημείωσε σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Ο πρωθυπουργός στην επιστολή του κάνει δεκτό το αίτημα της κ. Γεννηματά και την ενημερώνει ότι ζήτησε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα να αιτηθεί τη σύγκληση των αρμόδιων Επιτροπών. 

«Στόχος μας είναι ο νέος νόμος να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στα μέσα Ιουνίου ώστε μέσα από μία ευρεία διακομματική συναίνεση να οργανώσουμε τη μετάβασή μας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής όρισε την κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων την Τρίτη 18 Μαΐου.