Δύο διαδοχικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έργου ZeroWasteBSB διοργανώνει η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»

Δύο διαδοχικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έργου ZeroWasteBSB διοργανώνει η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»
Τρίτη, 27/04/2021 - 12:03

Δύο διαδοχικές διαδικτυακές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έργου ZeroWasteBSB διοργάνωσε χθες και συνεχίζει σήμερα Τρίτη 27 Απριλίου 2021 η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ».

Χθες, το θέμα ήταν «Απορρίμματα και ενεργός συμμετοχή πολιτών», όπου παρουσιάστηκε έρευνα για τη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτυπώνει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο θέμα των αποβλήτων αλλά και πρόβλεψη για την εξέλιξή του.

Στο πλαίσιο των εργασιών, και στην ενότητα «Παραδείγματα Ενεργούς Συμμετοχής Πολιτών στη μείωση Απορριμμάτων», ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης παρουσίασε τις «Πολιτικές και προγράμματα μείωσης απορριμμάτων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών», και αμέσως μετά ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Διαχείρισης Απορριμμάτων Αντώνης Σαουλίδης μίλησε για τη μείωση απορριμμάτων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίζονται με τους πολίτες.

Σήμερα η δεύτερη εκδήλωση έχει θέμα την κλιματική αλλαγή και απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενίσχυσης της ενεργού συμμετοχής των πολιτών.

Στοιχεία σύνδεσης: https://us02web.zoom.us/j/89347281501?pwd=MXBmMWxad0NkWk93cXJQeWR6TjJDdz09
Passcode: 591701

Το έργο “Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin” με ακρωνύμιο “ZeroWasteBSB”, υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (ΕΝΙ-European Neighbourhood Instrument) και από τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.

Ο σκοπός του «ZeroWasteBSB» είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το ζήτημα των περιβαλλοντικών προκλήσεων και της καλής διαχείρισης αποβλήτων που συνδέονται με τη ρύπανση ποταμών και θαλασσών στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, προκειμένου να διασφαλιστεί η βελτίωση της ευημερίας των κατοίκων των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας. Στο έργο συμμετέχουν τέσσερις χώρες, και συγκεκριμένα η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Ουκρανία.