Συνάντηση Διοίκησης ΣΘΕΒ με αρμόδιους Υπουργούς για τη στήριξη της θεσσαλικής βιομηχανίας

Συνάντηση Διοίκησης ΣΘΕΒ με αρμόδιους Υπουργούς για τη στήριξη της θεσσαλικής βιομηχανίας
Δευτέρα, 04/03/2024 - 15:36

Έκτακτη συνάντηση είχε η Διοίκηση του ΣΘΕΒ την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με θέμα την ανασυγκρότηση της θεσσαλικής οικονομίας και τα επιπλέον μέτρα στήριξης που χρειάζονται οι πληγείσες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας για να ανακάμψουν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση στην Περιφέρεια όσον αφορά την πορεία των αποζημιώσεων προς τις πληγείσες επιχειρήσεις και τις ανάγκες επιπλέον χρηματοδότησης, ειδικά για τις εταιρείες που έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές. Η Διοίκηση του ΣΘΕΒ διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των επιχειρήσεων και η Κυβέρνηση, από την πλευρά της, ενημέρωσε τη Διοίκηση του Συνδέσμου για τα εργαλεία ρευστότητας που θα ανακοινωθούν άμεσα από τα αρμόδια Υπουργεία και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα με σκοπό την ανάκαμψη των θεσσαλικών επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχε o Πρόεδρος του ΣΘΕΒ, κ. Γιώργος Ρουπακιάς πλαισιωμένος από τον Αντιπρόεδρο του ΣΘΕΒ, κ. Βασίλη Σαγρή ενώ από την πλευρά της Κυβέρνησης συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, κ. Γιώργος Ζαββός.