Μπλε τιμολόγια ρεύματος: H ΔΕΗ ταράζει τα «νερά» τον Απρίλιο

Μπλε τιμολόγια ρεύματος: H ΔΕΗ ταράζει τα «νερά» τον Απρίλιο
Τρίτη, 02/04/2024 - 07:36

Στη μάχη του ανταγωνισμού των μπλε τιμολογίων μπαίνει δυνατά η ΔΕΗ τον Απρίλιο ανακοινώνοντας μειωμένα σταθερά τιμολόγια από 30%-32%. Είναι 12μηνης διάρκειας με σταθερή χρέωση και μάλιστα οι πελάτες που θα συμβληθούν μέχρι τις 30 Απριλίου θα έχουν στον πρώτο λογαριασμό ένα επιπλέον μπόνους έκπτωσης 50 ευρώ.

Παράλληλα η ΔΕΗ στο πράσινο τιμολόγιο ανακοίνωσε οριακές αυξομειώσεις για τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, η ΔΕΗ παρέχει δύο προγράμματα σταθερών τιμολογίων. Το myHomeEnter και το myHomeOnline.

Το πρώτο πρόγραμμα, myHomeEnter έχει μηνιαίο πάγιο 5 ευρώ και ενιαία χρέωση για ημερήσια και νυχτερινή κατανάλωση 12,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Οι προηγούμενες χρεώσεις του μπλε τιμολογίου της εταιρείας είναι 17,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα για την ημερήσια κατανάλωση και 16,9 λεπτά ανά κιλαβατώρα για τους καταναλωτές που έχουν νυχτερινό μετρητή. Ετσι, η μείωση τιμής στο νέο τιμολόγιο είναι περίπου 31%.

Το δεύτερο τιμολόγιο, το myHomeOnline, έχει πάγιο μηνιαίο πάγιο για την ημερήσια κατανάλωση 3,5 ευρώ ενώ για το νυχτερινό δεν υπάρχει πάγιο. Η χρέωση είναι διαφοροποιημένη σε ημερήσια και νυχτερινή και διαμορφώνεται στα 12,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα για ημερήσια κατανάλωση και στα 11,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τις νυχτερινές καταναλώσεις. Οι προηγούμενες χρεώσεις ήταν 17,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα και 16,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα το νυχτερινό με τη μείωση να φτάνει σχεδόν στο 32% τον Απρίλιο έναντι των χρεώσεων του Μαρτίου. Το τιμολόγιο αυτό δεν παρέχεται σε καταναλωτές που δεν έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία myΔΕΗ και προϋποθέτει την αποστολή ηλεκτρονικών μηνιαίων λογαριασμών και την εξόφληση μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Η διάρκεια της σύμβασης κατά την οποία ο καταναλωτής «κλειδώνει» τις τιμές αυτές και στα δύο προγράμματα είναι ένα έτος και προβλέπεται ρήτρα πρόωρης αποχώρησης που βαίνει μειούμενη ανάλογα με τη διάρκεια που υπολείπεται για τη λήξη του συμβολαίου. Ειδικότερα για αποχώρηση από τον 1ο έως και τον 3ο μήνα το «πέναλτι» είναι στα 100 ευρώ, από τον 4ο έως και τον 6ο μήνα στα 65 ευρώ, από τον 7ο έως και τον 9ο μήνα στα 30 ευρώ ενώ αν ο καταναλωτής αποχωρήσει δύο μήνες πριν τη λήξη του προγράμματος δεν έχει επιβάρυνση.

Σημειώνεται ότι και τα δύο σταθερά τιμολόγια παρέχονται σε δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, Ευάλωτους πελάτες, καθώς και σε πελάτες με ενεργή σύμβαση ενεργειακού συμψηφισμού με τη ΔΕΗ.

Αναφορικά με το πράσινο τιμολόγιο του Απριλίου οι χρεώσεις της ΔΕΗ είναι:

Στα 10,861 λεπτά ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα από 10,827 λεπτά ανά κιλοβατώρα, που ήταν η χρέωση του Μαρτίου

Στα 11,881 λεπτά ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες από από 11,907 λεπτά τον Μάρτιο και

Στα 8,226 λεπτά ανά κιλοβατώρα το νυχτερινό, από 8,037 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Μάρτιο.

Όλα τα τιμολόγια ρεύματος εδώ.