Siemens Gamesa: Νέο σχέδιο δράσης για την Ποικιλομορφία και την Ένταξη

Siemens Gamesa: Νέο σχέδιο δράσης για την Ποικιλομορφία και την Ένταξη
Πέμπτη, 04/02/2021 - 15:37

Η Siemens Gamesa παρουσίασε ένα νέο σχέδιο δράσης για την Ποικιλομορφία και την Ένταξη, το οποίο περιλαμβάνει τον στόχο για την ισότητα των φύλων και την αύξηση του αριθμού των γυναικών που θα συμμετέχουν στο εργατικό δυναμικό και την διαχείριση.

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος στόχος αφορά την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών κατά 25% έως το 2025, ενώ οι γυναικεία εκπροσώπηση στην εταιρεία ανήλθε στο 19% το οικονομικό έτος 2020 και στο 12% στον τομέα της εκτελεστικής διαχείρισης.

Επιπλέον, η Siemens Gamesa διόρισε μία νέα παγκόσμια επικεφαλής Διαφορετικότητας και Ένταξης, τη Marta Jimeno, η οποία θα υποστηριχθεί από το νεοσύστατο συμβούλιο για την Ποικιλομορφία και την Ένταξη. Η Jimeno θα καθορίσει τον τόνο και την κατεύθυνση προς τα εμπρός, αναφέρει η εταιρεία.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αντιπροσωπεύουν διαφορετικά επίπεδα διαχείρισης και τομείς εμπειρογνωμοσύνης και είναι διαφορετικά ως προς το φύλο και την εθνικότητα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa Andreas Nauen δήλωσε:

«Η εταιρεία μας και η βιομηχανία αιολικής ενέργειας έχουν καθυστερήσει σε θέματα Διαφορετικότητας και Ένταξης. Αναγνωρίζουμε όμως ότι είναι κεντρικά για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων και την περαιτέρω επιτυχία, καθώς αποτελούν τους οδηγούς της απόδοσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εντείνουμε τις προσπάθειές μας με αυτό το νέο σχέδιο δράσης με σκοπό να δημιουργήσουμε μια διαρκή αλλαγή εντός της Siemens Gamesa, οδηγώντας σε μια πιο ανοιχτή, διαφορετική και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία».

Για την ανάπτυξη ενός διαφορετικού και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος, το σχέδιο δράσης της εταιρείας βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τη διαφορετικότητα, την ένταξη και συμμετοχή και τις ίσες ευκαιρίες.

Τα θεμέλια για την Ποικιλομορφία και την Ένταξη τέθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια με την εισαγωγή αρκετών νέων πολιτικών και διαδικασιών που αντιμετωπίζουν θέματα όπως η παρενόχληση και οι διακρίσεις, η έξυπνη εργασία και η ψηφιακή αποσύνδεση, ανέφερε η Siemens Gamesa.

Το νέο σχέδιο δράσης θα ενισχύσει τη δέσμευση της Siemens Gamesa, εισάγοντας μια σειρά από πολιτικές και κατευθυντήριες γραμμές που θα επεκτείνουν την Ποικιλομορφία και την χωρίς αποκλεισμούς προσλήψεις, θα επεκτείνουν τις δυνατότητες γονικής άδειας και θα προωθήσουν, μεταξύ άλλων, την ποικιλομορφία ΛΟΑΤΚΙ.

Η Siemens Gamesa ανέφερε ότι πιστεύει σε «ένα διαφορετικό σύνολο υπαλλήλων, δεξιοτήτων και τρόπων ζωής οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα για την επιχείρηση, όπως αντικατοπτρίζει το ευρύ φάσμα των προγραμματισμένων δράσεων».

Η Jimeno δήλωσε:

«Για να είμαστε πραγματικά επιτυχημένοι, πρέπει να αξιοποιήσουμε τις μοναδικές δεξιότητες, εμπειρίες και πολιτιστικά πλεονεκτήματα όλων των εργαζομένων μας. Πρέπει να αισθάνονται πολύτιμοι και να συμπεριλαμβάνονται για το ποιοι είναι και τι συμβάλλουν στην επιχείρησή μας».

Αναφέρεται ότι η Siemens Gamesa συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στις 380 εταιρείες που συμπεριλήφθηκαν στο Bloomberg Gender-Equality Index (GEI) 2021, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.