Siemens Gamesa: Προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα για το α' τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021

Siemens Gamesa: Προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα για το α' τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021
Δευτέρα, 25/01/2021 - 14:36

Η Siemens Gamesa ανακοίνωσε χθες τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021, ακολουθώντας την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων για την ίδια περίοδο του κύριου μετόχου της, της Siemens Energy.

Η εμπορική δραστηριότητα της Siemens Gamesa αντικατοπτρίζει την ευμετάβλητη φύση της δυναμικής της υπεράκτιας αιολικής αγοράς, με την πρόσληψη των παραγγελιών να ανέρχεται σε 2,3 δις ευρώ, σε σύγκριση με 4,6 δις κατά το ίδιο τρίμηνο του του 2020.

Σε ό,τι αφορά τις παραγγελίες για υπεράκτια αιολικά έργα και τις σχετικές συμφωνίες παροχής υπηρεσιών και συντήρησης, αυτές αναμένονται μέσα στα επόμενα τρίμηνα, καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 2,3 δις ευρώ, τα οποία υποστηρίζονται στην έντονη υπεράκτια ανάπτυξη, ενώ επηρεάστηκαν αρνητικά από την υποτίμηση του νομίσματος.

Σημειώνεται ότι η πλήρης δημοσίευση των κερδών της Siemens Gamesa για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021 θα γίνει στις 29 Ιανουαρίου.