Νορβηγία: Η εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώνεται απότομα

Νορβηγία: Η εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώνεται απότομα
Τρίτη, 27/10/2020 - 15:29

Οι πετρελαϊκές εταιρείες αναμένεται να κάνουν εξορύξεις σε μόλις 30 υπεράκτιες πετρελαιοπηγές εξερεύνησης της Νορβηγίας το 2020, σε σύγκριση με τις 57 το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Νορβηγικής Διεύθυνσης Πετρελαίου (NPD) την Τρίτη.

Όπως ανέφερε η NPD, η μείωση της ζήτησης πετρελαίου και οι χαμηλότερες τιμές οδήγησαν τις πετρελαϊκές εταιρείες να μειώσουν τους προϋπολογισμούς για την εξερεύνηση φέτος.

Η Νορβηγία, η οποία πέρυσι έκλεισε 50 χρόνια από την πρώτη ανακάλυψη πετρελαίου, παρέχει μια νέα τεράστια έκταση για εξερεύνηση παρά την αυξανόμενη ανησυχία για την υπερθέρμανση του πλανήτη, με σκοπό την παράταση της διάρκειας ζωής της βιομηχανίας.

«Χωρίς νέες ανακαλύψεις, η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μπορούσε να μειωθεί γρήγορα μετά το 2030», δήλωσε ο Διευθυντής Εξερεύνησης της NPD, Torgeir Stordal.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, η Νορβηγία πιστεύει ότι οι υπεράκτιοι πόροι οι οποίοι δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί ανέρχονται σε 3,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) ή σε 24,5 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου. Όμως για να ανακαλυφθούν οι πόροι, η εξερεύνηση θα πρέπει να συνεχιστεί με υψηλό ρυθμό, δήλωσε η NPD.