Κερδοφορία στο γ΄τρίμηνο για την BP, με ώθηση από την ανάκαμψη της ζήτησης για πετρέλαιο

Κερδοφορία στο γ΄τρίμηνο για την BP, με ώθηση από την ανάκαμψη της ζήτησης για πετρέλαιο
Τρίτη, 27/10/2020 - 15:54

Ο ενεργειακός κολοσσός BP ανακοίνωσε θετική κερδοφορία, έστω και μικρή, στο γ' τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, με την εταιρεία να επωφελείται από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, εν μέσω μιας σχετικής αύξησης της ζήτησης.

Το υποκείμενο κέρδος κόστους αντικατάστασης, το οποίο χρησιμοποιείται από την εταιρεία ως μέτρο των καθαρών κερδών της, διαμορφώθηκε στο τρίμηνο στα 100 εκατ. δολάρια. Στο β' τρίμηνο η εταιρεία είχε καταγράψει ζημία 6,7 δισ. δολ., ενώ το γ΄τρίμηνο του 2019 είχε κλείσει με κερδοφορία 2,3 δισ. δολ.

Αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν η BP να καταγράψει ζημία της τάξης των 347 εκατ. δολ.

«Έχοντας εκθέσει τη νέα μας στρατηγική λεπτομερώς, προτεραιότητά μας αποτελεί η εκτέλεσή της και, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ενός ενός περιβάλλοντος προκλήσεων, κάνουμε ακριβώς αυτό - παράγουμε αποτελέσματα παράλληλα με την αναμόρφωσή μας», σημειώνει ο Bernard Looney, CEO της BP, σε δήλωσή του.

Τα αποτελέσματα της BP ανακοινώνονται σε μία περίοδο κατά την οποία η αγορά ενέργειας παραμένει μουδιασμένη, καθώς η νέα αύξηση - σε παγκόσμια κλίμακα - των κρουσμάτων κορονοϊού δημιουργεί νέα αβεβαιότητα για την πορεία της ζήτησης για «μαύρο χρυσό».

Πηγή: capital.gr