Vattenfall: Ο Gunnar Groebler αφήνει την εταιρεία για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Salzgitter

Vattenfall: Ο Gunnar Groebler αφήνει την εταιρεία για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Salzgitter
Δευτέρα, 19/10/2020 - 13:30

Ο Gunnar Groeble, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τομέα αιολικής ενέργειας της Vattenfall, πρόκειται να φύγει από την εταιρεία την επόμενη άνοιξη για να αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) στη γερμανική εταιρεία χάλυβα και τεχνολογίας, Saltzgitter AG.

Η Vattenfall σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι για να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση ο Groebler θα παραμείνει στα τρέχοντα καθήκοντά του το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2021, ενώ πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την εύρεση και πρόσληψη του διαδόχου του.

Ο Groebler εντάχθηκε στο δυναμικό της Vattenfall το 1999 και η παρουσία του ήταν απαραίτητη έτσι ώστε να καταστεί η εταιρεία ως κορυφαία στον τομέα της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vattenfall, Magnus Hall, δήλωσε:

«Ο Gunnar είχε μακρά καριέρα στη Vattenfall και έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στην καθοδήγηση της ανάπτυξής μας στα αιολικά και τα ηλιακά. Η ισχυρή δέσμευσή του στη στρατηγική της Vattenfall και στο να οδηγήσει την ομάδα του σε νέες νίκες και επιτυχίες συνέβαλε σημαντικά σε αυτό που είμαστε σήμερα ως εταιρεία. Του ευχόμαστε ό, τι καλύτερο στη νέα του θέση».

Ο Groebler δήλωσε ότι ύστερα από 21 συναρπαστικά και ευχάριστα χρόνια στη Vattenfall, αποφάσισε να προχωρήσει.

«Αναπολώ το υπέροχο ταξίδι της ανάπτυξης του αιολικού και ηλιακού τομέα της Vattenfall σε έναν από τους ηγέτες αυτής της βιομηχανίας και υπογραμμίζω τον ηγετικό ρόλο της Vattenfall στην ενεργειακή μετάβαση», πρόσθεσε ο Groebler.

Φωτογραφία: Vattenfall