ΟΠΕΚ+: Συνάντηση εν μέσω της πτώσης των τιμών πετρελαίου

ΟΠΕΚ+: Συνάντηση εν μέσω της πτώσης των τιμών πετρελαίου
Πέμπτη, 17/09/2020 - 13:40

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, με επικεφαλής τη Ρωσία, γνωστοί ως ΟΠΕΚ+ πρόκειται να πραγματοποιήσουν διαδικτυακή συνάντηση την Πέμπτη αναφορικά με τη συμμόρφωση στις συμφωνηθείσες περικοπές παραγωγής πετρελαίου και τις τάσεις στη ζήτηση εν μέσω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των εμποδίων της οικονομικής ανάκαμψης.

Ο ΟΠΕΚ+, αναμένεται να διατηρήσει τον τρέχοντα στόχο της μείωσης της παραγωγής πετρελαίου στα 7,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) ή περίπου 8% της παγκόσμιας ζήτησης. Επιπλέον, αναμένεται να πιέσει παραγωγούς όπως το Ιράκ, τη Νιγηρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να μειώσουν την παραγωγη τους για να αντισταθμιστεί η υπερπαραγωγή.

Σημειώνεται ότι οι χώρες που ανήκουν στον ΟΠΕΚ+ μειώνουν την παραγωγή τους σταδιακά από τον Ιανουάριο του 2017 με σκοπό να υποστηρίξουν τις τιμές πετρελαίου και να μειώσουν τα παγκόσμια αποθέματα. Τον Μάιο και τον Ιούνιο αυξήθηκαν οι περικοπές σε 9,7 εκατομμύρια bpd, ύστερα από τη μειωμένη ζήτηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο ΟΠΕΚ+ κάλεσε το Ιράκ και τους άλλους παραγωγούς να μειώσουν την παραγωγή τον Σεπτέμβρη για να αντισταθμίσουν την υπερπαραγωγή μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου.

Με πληροφορίες από: Reuters