BP: Θα προμηθεύσει τη Microsoft με ανανεώσιμη ενέργεια

BP: Θα προμηθεύσει τη Microsoft με ανανεώσιμη ενέργεια
Τρίτη, 15/09/2020 - 15:30

Η BP πρόκειται να προμηθεύσει τη Microsoft με ανανεώσιμη ενέργεια στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Οι εταιρείες υπέγραψαν μία συμφωνία για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σκοπό την παροχή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας στα κέντρα δεδομένων της Microsoft. Πιο συγκεκριμένα, η BP θα παρέχει ανανεώσιμη ενέργεια στη Microsoft σε πολλές χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, ενώ η συμφωνία αναμένεται να συμβάλει στον στόχο της Microsoft για 100% ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2025.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν ως στρατηγικοί εταίροι για την «περαιτέρω ψηφιακή μετάβαση» σε ενεργειακά συστήματα και στην εξέλιξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία τους σε ψηφιακές λύσεις και τη συνεχιζόμενη χρήση του Microsoft Azure ως λύση cloud για τις υποδομές της BP.

Ο αντιπρόεδρος της BP για περιοχές, πόλεις και λύσεις, William Lin, δήλωσε:

«Η BP είναι αποφασισμένη να φτάσει σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα και να βοηθήσει τον κόσμο να κάνει το ίδιο. Κανείς δεν μπορεί να το καταφέρει μόνος του. Η συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες όπως είναι η Microsoft, με ευθυγραμμισμένες φιλοδοξίες, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του στόχου». Συνδυάζοντας τις συμπληρωματικές δεξιότητες και την εμπειρία μας, βοηθάμε όχι μόνο ο ένας τον άλλον για να επιτύχουμε τις φιλοδοξίες μας για την απαλλαγή από τον άνθρακα, αλλά επίσης δημιουργούμε ευκαιρίες για να υποστηρίξουμε και άλλους στο ταξίδι τους προς τη μείωση των εκπομπών άνθρακα».

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft, για τις παγκόσμιες εμπορικές επιχειρήσεις, Judson Althoff, ανέφερε:

«Η BP μοιράζεται το όραμά μας για ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε για να μειώσουμε τις εκπομπές και να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση σε ενέργεια με νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μια στρατηγική εταιρική σχέση όπως αυτή επιτρέπει σε κάθε οργανισμό να φέρει τη μοναδική του εμπειρία για κορυφαίες αλλαγές στη βιομηχανία και τη δυνατότητα να επηρεάσει θετικά δισεκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο».

Πηγή: renews.biz