Ørsted: Νέος CEO της εταιρείας ο Mads Nipper

Ørsted: Νέος CEO της εταιρείας ο Mads Nipper
Πέμπτη, 10/09/2020 - 17:02

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της της Ørsted, διορίστηκε ο Mads Nipper ο οποίος μέχρι στιγμής κατέχει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου και Πρόεδρου του ομίλου Grundfos.

Ο διορισμός ακολουθεί την απόφαση του Henrik Poulsen, να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Ørsted, από την οποία θα αποχωρήσει το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Ο Thomas Thune Andersen, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε:

«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, με μεγάλη χαρά ανακοινώνω τον Mads Nipper ως τον επόμενο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ørsted. Με την προοπτική ενός σαφούς οράματος βιωσιμότητας, ο Mads οδήγησε την Grundfos σε έναν εξαιρετικά επιτυχημένο μετασχηματισμό μέσα στα τελευταία έξι χρόνια που ενίσχυσε τη θέση της εταιρείας σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομική της απόδοση. Με τη βαθιά δέσμευσή στην αειφορία και την πράσινη ατζέντα, την ισχυρή ηγεσία, την εκτεταμένη εμπειρία στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου και το διακεκριμένο ιστορικό σε κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πεπεισμένο ότι ο Mads Nipper είναι το σωστό άτομο για να οδηγήσει την Ørsted στην επόμενη φάση του συναρπαστικού της ταξιδιού ».

Ο Mads Nipper δήλωσε:

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε για τη μετάβαση των παγκόσμιων ενεργειακών συστημάτων από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για την αποφυγή των καταστροφικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, είναι πιο πιεστική από ποτέ και απαιτεί δράση σε όλους τους κοινωνικούς τομείς. Ως μία από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμης ενέργειας στον κόσμο και με σαφή φιλοδοξία να αποτελέσει ηγέτη στον παγκόσμιο ενεργειακό μετασχηματισμό, η Ørsted βρίσκεται στη θέση να κάνει τη διαφορά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που συμμετέχω στην ομάδα της Ørsted και συνεχίζω το επιτυχημένο ταξίδι της για να γίνει ένας από τους μελλοντικούς παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Ο Mads Nipper θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου 2021. Ο Henrik Poulsen θα παραμείνει στη θέση του έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, όμως για να βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση, ο Poulsen θα υπηρετήσει ως ειδικός σύμβουλος του Mads Nipper έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Φωτογραφία: Renewables Now