Δεν αναβάλλονται οι εργασίες των εταιρειών στην κυπριακή ΑΟΖ

Δεν αναβάλλονται οι εργασίες των εταιρειών στην κυπριακή ΑΟΖ
Τρίτη, 01/09/2020 - 20:36

Κατηγορηματική σχετικά με οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω αναβολή στις εργασίες των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ ήταν η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου.

Αυτό απάντησε ερωτηθείς σχετικά έπειτα από συνάντησή της την Τρίτη με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, να σχολιάσει πληροφορίες για καθυστερήσεις από μέρους των εταιρειών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κ. Πηλείδου υπενθύμισε πως ήδη δόθηκε κάποια αναβολή γύρω στον ένα χρόνο στις εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ για να προσθέσει πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για περαιτέρω αναβολή.

Σημείωσε πως κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τους Διευθύνοντες Συμβούλους της Chevron και της Noble Energy, στην οποία συμμετείχε και η ίδια, "μας διαβεβαίωσαν ότι όλα βαίνουν καλώς και εάν συνεχίσει η κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη θα προχωρήσουμε με τα προγράμματα όπως έχουν συμφωνηθεί. Έχει γίνει αντίστοιχη επικοινωνία και συνεννόηση και με τις υπόλοιπες εταιρείες και ευελπιστούμε ότι η διαχείριση της πανδημίας θα είναι τέτοια ούτως ώστε να μην χρειαστούν περισσότερες αναβολές", επεσήμανε.