Siemens Gamesa: Παροχή ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 78 MW για υπεράκτιο αιολικό έργο στο Βιετνάμ.

Siemens Gamesa: Παροχή ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 78 MW για υπεράκτιο αιολικό έργο στο Βιετνάμ.
Πέμπτη, 23/07/2020 - 16:03

Η Siemens Gamesa δέχτηκε νέα παραγγελία για προμήθεια ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 78 MW για υπεράκτιο αιολικό έργο στο Βιετνάμ.

Η παραγγελία αφορά την προμήθεια 18 ανεμογεννητριών τύπου SG 5,0-145 για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hiep Thanh, που βρίσκεται 1 με 3 χιλιόμετρα από την ακτή της επαρχίας Tra Vinh. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες θα ανήκουν μεταξύ των μεγαλύτερων ανεμογεννητριών στην αγορά του Βιετνάμ.

Σημειώνεται ότι το αιολικό έργο αναπτύσσεται από την EcoTech Tra Vinh Renewables JSC και και τους επενδυτές της, Janakuasa Pte, Ecotech Vietnam, Climate Investor One (και ST International.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης και 10ετή παροχή υπηρεσιών και συντήρησης των ανεμογεννητριών, ενώ η έναρξη λειτουργίας του αιολικού πάρκου αναμένεται το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Αναφέρεται ότι η Siemens Gamesa συνεργάστηκε με την Power China Huadong Engineering, μια εταιρεία μηχανικών και κατασκευών στον υπεράκτιο αιολικό τομέα της Κίνας, για να παραδώσει το πακέτο EPC στην κοινοπραξία των προγραμματιστών.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί το πέμπτο υπεράκτιο αιολικό έργο στο Βιετνάμ, το οποίο η Siemens Gamesa προμηθεύει με ανεμογεννήτριές της, αυξάνοντας έτσι τη συνολική της ισχύ στη χώρα, στα 252MW.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ