Σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα Κεραμέως κομπορρημονεί γιατί μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι αυξήθηκαν θεματικά οι δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό κατά 637% και στην εστίαση κατά 55%.
Μέχρι τώρα δηλαδή οι εργοδότες έκανα ότι ήθελαν και πιο συγκεκριμένα έκλεβαν τους εργαζομένους τους και δεν τους δήλωναν ούτε τους πλήρωναν τις υπερωρίες που δικαιούνται.
Αντί να ζητήσει συγνώμη και να αναλάβει τις ευθύνες τις δικές της και των προηγούμενων υπουργών Εργασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που άφηναν του μεγαλοξενοδόχους και άλλους επιχειρηρηματίες στον τουρισμό και στην εστίαση να δρουν ανεξέλεγκτα σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, θεωρεί επιτυχία ότι τώρα κάποιοι δήλωσαν τις υπερωρίες λόγω της χρήσης της ψηφιακής κάρτας.
Αλλά δυστυχώς για την κα Κεραμέως και γενικότερα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάποια αποσπασματικά μέτρα που λαμβάνει δεν μπορούν να αξιολογηθούν θετικά από τους ίδους τους εργαζόμενους που βιώνουν σε καθημερινή βάση το χάος που επικρατεί στην αγορά εργασίας εξαιτίας των νομοθετημάτων της κυβέρνησης.
Γιατί δεν είναι μόνο οι υπερωρίες το πρόβλημα για τους εργαζομένους. Πρωτίστως είναι οι άθλιες συνθήκες εργασίας και οι εξευτελιστικές αποδοχές που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τον πληθωρισμό. Ειδικά δε για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό στις θεωρούμενες ελίτ τουριστικές περιοχές, το κόστος διαβίωσης και κυρίως το κόστος στέγασης είναι δυσβάστακτο. Αυτοί είναι και οι λόγοι που «λείπουν» δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, γεγονός που έχει εν τέλει αρνητικές συνέπειες και στο τουριστικό μας προϊόν της χώρας μας που υποβαθμίζεται.
Όσον αφορά τα γραφόμενα της κας Κεραμέως στην ανάρτηση της, ότι « η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει την πρόοδο της χώρας μας» και ότι σημειώθηκε μείωση της ανεργίας και άνοδος της απασχόλησης, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.
Άλλωστε και η ίδια η Κομισιόν επισημαίνει στην έκθεση της ότι η ανεργία στην Ελλάδα παρέμεινε σε διψήφια ποσοστά (10,1%) το προηγούμενο έτος 2024, ενώ ο πληθωρισμός ήταν και αυτός πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο 3% .
Το θετικό κατά την Κομισιόν για την χώρα μας ήταν ότι πέτυχε σημαντικό δημοσιονομικό πλεόνασμα, που για τους ίδιους τους Έλληνες δεν έφερε καμία βελτίωση στη ζωή τους, αφού προήλθε από την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης και από την περικοπή κοινωνικών δαπανών.
ΥΓ. Εκτός όλων των άλλων, μια ακόμη απόδειξη του πόσο δύσκολα τα φέρνουν οι Έλληνες αποτελούν τα τελευταία στοιχεία της ΡΑΑΕΥ που δείχνουν να έχουν εκτοξευθεί στα 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος για το 2024, δηλαδή ένα δισεκατομμύριο υψηλότερες από το 2023. Πόσοι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε καν το ρεύμα τους; Ένα στα τρία νοικοκυριά.
Για τα πανηγύρια λοιπόν οι πανηγυρισμοί Κεραμέως.
.