Τιμή πετρελαίου: Αυξάνεται λόγω των περιορισμών στην παραγωγή και των προσδοκιών για οικονομική ανάκαμψη

Τιμή πετρελαίου: Αυξάνεται λόγω των περιορισμών στην παραγωγή και των προσδοκιών για οικονομική ανάκαμψη
Δευτέρα, 06/07/2020 - 16:32

Αύξηση στις τιμές του πετρελαίου σημειώθηκε τη Δευτέρα, λόγω των περιορισμών στην παραγωγή πετρελαίου και μίας σειράς δεδομένων που δείχνουν οικονομική ανάκαμψη, παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοίού στις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, το αργό πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 73 σεντς, φτάνοντας τα 43,53 δολάρια το βαρέλι στις 0808 GMT, ενώ το US West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 28 σεντς, στα 40,93 δολάρια ανά βαρέλι.

Η αγορά πετρελαίου των ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν επηρεάζεται από την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 και μάλιστα τα δεδομένα δείχνουν ότι αρκετές από τις πληγείσες πολιτείες δεν σημείωσαν σημαντική μείωση στην οδικής κυκλοφορίας.

Επιπλέον, το υπάρχον κλίμα στις αγορές είναι θετικό καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια σειρά από βελτιωμένα οικονομικά δεδομένα από τις κυβερνήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο OPEC και άλλοι παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως και τον Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν μειώθηκε για ένατη εβδομάδα, αν και ο ρυθμός των μειώσεων έχει επιβραδυνθεί καθώς οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου ωθούν ορισμένους παραγωγούς να αρχίσουν ξανά τις γεωτρήσεις.

Πηγή: Reuters