Η BP ανακοίνωσε την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας

Η BP ανακοίνωσε την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας
Τρίτη, 09/06/2020 - 13:34

Η ΒΡ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πρόκειται να προβεί σε περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας εντός του τρέχοντος έτους, λόγω της μεγάλης μείωσης στη ζήτηση πετρελαίου που σημειώθηκε από την πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για μία μείωση που ανέρχεται στο 15% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της εταιρείας και όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ, Bernard Looney, σε email του προς το προσωπικό, το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών θα εφαρμοστεί εντός του τρέχοντος έτους.

Στο μήνυμά του προς τους εργαζομένους αναφέρει επίσης ότι οι τιμές πετρελαίου μειώθηκαν κατά πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε για να σημειώσει η εταιρεία κέρδος.

Σημείωσε μάλιστα, ότι η εταιρεία ξοδεύει πολλά περισσότερα απ’ ότι παράγει κάνοντας λόγο για εκατομμύρια δολάρια ημερησίως, με αποτέλεσμα το καθαρό χρέος της εταιρείας να αυξηθεί κατά 6 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι περικοπές στο εργατικό δυναμικό θα αφορούν προσωπικό γραφείου, προστατεύοντας την πρώτη γραμμή της εταιρείες. Μάλιστα, δεν θα προβεί σε αυξήσεις μισθών των υψηλόβαθμων στελεχών της.

Η εταιρεία κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσε καθαρή ζημία 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάτι που οδήγησε στην παραίτηση του τότε Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, Bob Dudley.

Τον διαδέχτηκε ο Bernard Looney, ο οποίος αμέσως μετά την ανάληψη της θέσης έθεσε ως στόχο της ΒP την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050.