Με υψηλό τριμήνου έκλεισε το αργό πετρέλαιο την Τρίτη λόγω των περικοπών στην παραγωγή

Με υψηλό τριμήνου έκλεισε το αργό πετρέλαιο την Τρίτη λόγω των περικοπών στην παραγωγή
Τετάρτη, 03/06/2020 - 12:58

Με υψηλό τριμήνου έκλεισαν οι τιμές του αργού πετρελαίου την Τρίτη, λόγω του θετικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί κατόπιν των δημοσιευμάτων που θέλουν του μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς να επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, καθώς ο κόσμος ανακάμπτει από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το βρετανικο αργό Brent σημείωσε αύξηση με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 39,58 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε στα 36,87 δολάρια.

Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει σημειωθεί στις τιμές του αργού από την 6η Μαρτίου.

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί απότομη άνοδος στις τιμές ύστερα από το ιστορικό χαμηλό του Απριλίου, ωθούμενη από τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της Κίνας, η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο της πανδημίας, αλλά και τη σταδιακή επανάκαμψη και άλλων ισχυρών οικονομιών.

Ο OPEC και οι άλλες συνεργαζόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας συζητούν την επέκταση της ισχύουσας περικοπής της παραγωγής κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, κατά τον Ιούλιο ή ακόμη και τον Αύγουστο, σύμφωνα με πρόσφατες πηγές του Reuters.

Η επόμενη τηλεδιάσκεψη του OPEC + αναφορικά με την επέκταση των περικοπών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.