ΕΕ: Η πράσινη ανάκαμψη και ανάπτυξη στο επίκεντρο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας 2020

ΕΕ: Η πράσινη ανάκαμψη και ανάπτυξη στο επίκεντρο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας 2020
Τετάρτη, 03/06/2020 - 13:34

Η Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUSEW), μία εκδήλωση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνιο, φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 22-26 Ιουνίου σε ψηφιακή εκδήλωση.

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι «Πέρα από την κρίση: καθαρή ενέργεια για πράσινη ανάκαμψη και ανάπτυξη».

Οι συνεδρίες θα επικεντρωθούν σε θέματα αειφόρου ενέργειας, πράσινης πολιτικής, καθώς και στην ανταλλαγή ιδεών αναφορικά με τις βέλτιστες πρακτικές και την αειφόρο ενέργεια.

Μάλιστα μια ολόκληρη ημέρα θα είναι αφιερωμένη στους νέους. Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν συζητήσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, το πακέτο Next Generation της ΕΕ, αλλά και το πως οι πολιτικές καθαρής ενέργειας θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ευρώπη να ανακάμψει από την κρίση.

Στις 22 Ιουνίου, η πρώτη Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενέργειας για τους Νέους θα συγκεντρώσει νέους ηλικίας 18-30 ετών για να μοιραστούν τις ιδέες τους σχετικά με τον τρόπο μεταμόρφωσης της Ευρώπης στην πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο.

Παρόντες θα είναι ο Frans Timmermans, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και ο Kadri Simson, Επίτροπος ενεργειακής πολιτικής.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, θα απονεμηθούν τα Βραβεία EUSEW που θα τιμήσουν εξέχουσες προσωπικότητες, έργα και ιδέες.

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://eusew.eu/

(European Commission/ ec.europa.eu)