Παγώνουν οι γεωτρήσεις της Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω πανδημίας

Παγώνουν οι γεωτρήσεις της Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω πανδημίας
Δευτέρα, 13/04/2020 - 15:37

Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021 σταματά η αμερικανική εταιρεία Exxon Mobil τις δραστηριότητές της στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω της πανδημίας.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 o πετρελαϊκός κολοσσός σχεδιάζει να αναβάλει, μέχρι να βελτιωθούν τα οικονομικά δεδομένα, τις έρευνες και τον προγραμματισμό των κατασκευαστικών έργων για την εξόρυξη υδρογονοθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ. Η αιτία είναι το γεγονός ότι η Exxon Mobil μειώνει τις διεθνείς επενδύσεις κατά 30% ώστε να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου κάτι που ανακοίνωσε επίσημα στις 7 Απριλίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε με αποκλειστικές δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ενέργειας της Κύπροου, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος έλαβε προ ημερών επιστολή από την αμερικανική εταιρεία που τον ενημέρωναν για τις προθέσεις της.

Ας σημειωθεί, ότι η Exxon Mobil Corp ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις προβλεπόμενες επενδύσεις της στα 23 δισ. από τα 33 δισ. δολάρια καθώς η πανδημία έχει προκαλέσει την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου στα 23 δολάρια και πολλά από τα προβλεπόμενα έργα της δεν είναι κερδοφόρα.