Δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ για την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Διαχείρισης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) που αφορούν στη χρήση της Εγκατάστασης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) της Ρεβυθούσας

Δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ για την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Διαχείρισης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) που αφορούν στη χρήση της Εγκατάστασης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) της Ρεβυθούσας
Παρασκευή, 03/01/2020 - 20:36

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θέτει σε δημόσια διαβούλευση την εισήγηση του Διαχειριστή του ΕΣΦΑ, ΔΕΣΦΑ Α.Ε., όπως αυτή υποβλήθηκε στην Αρχή από τον Διαχειριστή του ΕΣΦΑ με τα υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ Ι-269697/17.10.2019, Ι-272586/04.12.2019 και Ι-274103/23.12.2019 έγγραφα.

Οι ως άνω προτάσεις συνοψίζονται:

· στο Κωδικοποιημένο σχέδιο αναθεώρησης του Κώδικα Διαχείρισης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, με εντοπισμένες τις αλλαγές σε σχέση με τον ισχύοντα Κώδικα Διαχείρισης ΕΣΦΑ, και

· στο Κωδικοποιημένο σχέδιο της Πρότυπης Σύμβασης ΥΦΑ.

Οι υπό διαβούλευση προτάσεις έχουν στόχο να προσδώσουν άμεσα μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά και να βελτιστοποιήσουν τη χρήση της Εγκατάστασης ΥΦΑ της Ρεβυθούσας, ενόψει της εισήγησης για ριζική αναθεώρηση του πλαισίου πρόσβασης στην Εγκατάσταση, και ιδίως του Ετήσιου Προγραμματισμού ΥΦΑ, που η ΡΑΕ έχει ζητήσει από τον Διαχειριστή δυνάμει της Απόφασης 1005/2019, και η οποία αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός του πρώτου τριμήνου του 2020.

Σημειώνεται ότι πρόταση του Διαχειριστή για αναθεώρηση του Κώδικα Διαχείρισης ΕΣΦΑ σχετικά με θέματα που δεν σχετίζονται με τη χρήση της Εγκατάστασης ΥΦΑ τίθενται από την Αρχή σε χωριστή δημόσια διαβούλευση.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή εγγράφως, με κοινοποίηση στον ΔΕΣΦΑ Α.Ε., εφόσον το επιθυμούν.

Η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ή/και των απόψεων του.