Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ έφθασε σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης με την τροφοδότηση του Σταυρού του Δήμου Βόλβης

Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ έφθασε σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης με την τροφοδότηση του Σταυρού του Δήμου Βόλβης
Τρίτη, 14/12/2021 - 15:02

Με την ένταξη του Σταυρού του Δήμου Βόλβης, το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ καλύπτει το σύνολο των 14 Καλλικρατικών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ διευρύνει τη διείσδυση του φυσικού αερίου και προωθεί την χρήση του ως το καύσιμο - γέφυρα, με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συμβολική αφή φλόγας για την έναρξη τροφοδότησης του Σταυρού από τον Δήμαρχο Βόλβης, κ. Διαμαντή Λιάμα και τα στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ιδιαίτερα έντονο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών, καθώς στον Σταυρό, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 300 αιτήσεις σύνδεσης καταναλωτών, ενώ προβλέπεται η τροφοδότηση 13 δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Χάρη στην εφαρμογή πρωτοπόρων τεχνολογιών και σε συνάρτηση με την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει, η Εταιρεία συνέβαλε στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης, τροφοδοτώντας τις απομακρυσμένες περιοχές με τη χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου CNG.

Το πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προβλέπει στον Δήμο Βόλβης την κατασκευή δικτύου χαμηλής πίεσης συνολικού μήκους ~10,5 km και την υλοποίηση νέων συνδέσεων καταναλωτών, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τις ~ 700.

Για πληροφορίες νέων συνδέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 11150, ενώ για θέματα δυσλειτουργίας του δικτύου διανομής φυσικού αερίου μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 10302, ο οποίος λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.