Επιπλέον 29 δημόσια κτίρια αναβαθμίζονται ενεργειακά με χρηματοδότηση 24,2 εκατ. από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020

Επιπλέον 29 δημόσια κτίρια αναβαθμίζονται ενεργειακά με χρηματοδότηση 24,2 εκατ. από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020
Δευτέρα, 23/08/2021 - 13:47

Στην ενεργειακή αναβάθμιση συνολικά 83 δημοσίων κτιρίων, με χρηματοδότηση 69,7 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, οδηγεί το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος παλιών και ενεργοβόρων κτιρίων και την απόδοση σύγχρονων, λειτουργικών και φιλικών και περιβάλλον δημόσιων υποδομών.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, 29 νέων έργων ενίσχυσης της ενεργειακής απόδοσης δημοσίων κτιρίων στη Θεσσαλία, συνολικού προϋπολογισμού 24,2 εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται 54 ενεργειακές αναβαθμίσεις, συνολικού προϋπολογισμού 45,4 εκατομμύριων ευρώ.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σύμμαχο τη φύση χρηματοδοτεί την αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων βελτιώνοντας το ενεργειακό τους αποτύπωμα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Έχουμε σε εξέλιξη ένα ευρύ πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων και με στρατηγικό σχεδιασμό, συνεργασίες, συνέργειες και προγραμματισμό αξιοποιούμε τους πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για τον εκσυγχρονισμό ακόμη 29 δημοσίων και δημοτικών κτιρίων. αναβαθμίζουμε σχολεία κάθε βαθμίδας, Νοσοκομεία, Δημαρχεία, κτίρια Επιμελητηρίων και Δικαστικά Μέγαρα Αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, μειώνουμε τους ρύπους, περιορίζουμε την κατανάλωση ενέργειας. Τα «πράσινα» κτίρια είναι έργα ουσίας, με σημαντικά οφέλη όχι μόνο για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, αλλά και για την οικονομία. Το βραβευμένο, στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποδίδει σύγχρονα κτίρια με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και βελτιώνει τις συνθήκες λειτουργίας των υποδομών του δημοσίου τομέα» προσθέτει ο Κ. Αγοραστός.