Κίνα: Τέλος στις επιδοτήσεις για νέα ηλιακά και χερσαία αιολικά έργα το 2021

Κίνα: Τέλος στις επιδοτήσεις για νέα ηλιακά και χερσαία αιολικά έργα το 2021
Παρασκευή, 11/06/2021 - 16:15

Η Κίνα δεν θα χορηγεί πλέον επιδοτήσεις από τον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης το 2021 σε νέους σταθμούς ηλιακής ενέργειας που διανέμονται από εμπορικούς χρήστες ή σε έργα χερσαίας αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με δηλώσεις την Παρασκευή.

Ο νέος κανόνας, που θα ισχύει από την 1η Αυγούστου, ακολουθεί μια δραστική πτώση του κόστους κατασκευής για ηλιακές και αιολικές συσκευές εν μέσω της ακμάζουσας ανανεώσιμης ισχύος στην Κίνα και θα διευκολύνει την καθυστέρηση πληρωμών επιδοτήσεων που είχαν υπερβεί τα 400 δισεκατομμύρια γουάν (62,64 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα νέα έργα θα πωλείται σε τοπικές τιμές παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα ή σε τιμές αγοράς, δήλωσε η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για έργα υπεράκτιων αιολικών πάρκων και πάρκων ηλιακής ενέργειας που λαμβάνουν εγκρίσεις το 2021 θα αποφασίζονται από τις επαρχιακές κυβερνήσεις όπου βρίσκονται.

Η δήλωση ενθαρρύνει επίσης την τοπική αυτοδιοίκηση να εφαρμόσει πολιτικές για την υποστήριξη βιομηχανιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια.

Πηγή: Reuters