Lightsource BP: Έκλεισε η πώληση ηλιακών έργων 100 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο

Lightsource BP: Έκλεισε η πώληση ηλιακών έργων 100 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο
Παρασκευή, 05/03/2021 - 11:27

Η Lightsource BP έκλεισε την πώληση 100 MW βρετανικών ηλιακών έργων στην NextEnergy Solar Fund (NESF), έναντι 64 εκατομμυρίων λιρών.

Πιο συγκεκριμένα, η συναλλαγή αφορά δύο ηλιακά έργα των 5 0MW, ένα στο στο Γιορκσάιρ και ένα στο Νοτανγκχαμσάιρ. Μάλιστα, το πρώτο έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία ενώ το δεύτερο θα συνδεθεί δίκτυο το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Και οι δύο ιστότοποι κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας εξαρτήματα και την πιο πρόσφατη τεχνολογία φωτοβολταϊκών διπλής όψης, για μεγιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας.

Μόλις είναι λειτουργικά και τα δύο έργοα, η συνδυασμένη εγκατεστημένη ισχύς τους θα αυξήσει την εγκατεστημένη ισχύ της NESF κατά σχεδόν 15%.

Η ανανεώσιμη ενέργεια που θα παράγεται από τα έργα θα τροφοδοτεί τη ζυθοποιία AB InBev μέσω 15ετούς Σύμασης Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) που αφορά το 75% της παραγόμενης ηλιακής ενέργειας.

Αυτό το συμβόλαιο θα προσφέρει μακροπρόθεσμες αποδόσεις για τη NESF και το χαρτοφυλάκιο αναμένεται να δημιουργήσει σταθερή παραγωγή ενέργειας για μια περίοδο 40 ετών, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Lightsource BP.

Ο επικεφαλής οικονομικών της Lightsource BP, Craig Love, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που κλείνουμε την πώληση αυτού του χαρτοφυλακίου στην NextEnergy Solar Fund. Η Lightsource BP υπερηφανεύεται για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας ηλιακών στοιχείων που προσφέρουν ελκυστικές, μακροπρόθεσμες αποδόσεις σε ιδιοκτήτες και επενδυτές. Αυτή η συναλλαγή καταδεικνύει περαιτέρω την ικανότητά μας να διαρθρώνουμε έργα με έντονη ελκυστικότητα στην αγορά, παρέχοντας οικονομικά και βιώσιμα οφέλη σε επενδυτές, αποδέκτες και συνεργάτες παγκοσμίως»

Ο διευθύνων σύμβουλος της NextEnergy Capital, Ross Grier, πρόσθεσε:

«Το χαρτοφυλάκιο Camden είναι ιδανικό για την NextEnergy Solar Fund και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Lightsource BP για την απόκτηση αυτών των δύο έργων, τα οποία μόλις λειτουργούν πλήρως θα αυξήσουν τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ του χαρτοφυλακίου μας στα 863 MW».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ