Έως τι 27 Απριλίου η παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ανάκλησης Εγγυήσεων Προέλευσης για την απόδειξη της προέλευσης της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε κατά το έτος 2020

Έως τι 27 Απριλίου η παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ανάκλησης Εγγυήσεων Προέλευσης για την απόδειξη της προέλευσης της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε κατά το έτος 2020
Δευτέρα, 26/04/2021 - 12:38

Η ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. κατόπιν απόφασης της ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και λόγω των εξαιρετικών συνθηκών που ανέκυψαν κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας του Target Model, ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ανάκλησης Εγγυήσεων Προέλευσης από τους Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι είναι κάτοχοι μερίδας στο Μητρώο που τηρεί ο ΔΑΠΕΕΠ έως την 12η μεσημβρινή ώρα της 27ης Απριλίου 2021.

Όσοι προμηθευτές επιθυμούν να υποβάλλουν αιτήσεις ανάκλησης ΕΠ για την απόδειξη της προέλευσης της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε από πελάτες που εκπροσωπούσαν κατά το έτος 2020 δύναται να πραγματοποιήσουν τις ανακλήσεις μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΠ εντός της ανωτέρω προθεσμίας. Όσοι προμηθευτές προβούν σε συμπληρωματικές ανακλήσεις εντός της ανωτέρω προθεσμίας οφείλουν να στείλουν στο ΔΑΠΕΕΠ υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από το Νομιμο εκπρόσωπο της εταιρείας στην οποία θα δηλώνουν ρητώς τον αριθμό του αιτήματος και την περίοδο κατανάλωσης που αφορά.

Όσοι προμηθευτές έχουν ήδη υποβάλλει αιτήσεις ανάκλησης στο Πληροφοριακό Σύστημα κατά το διάστημα από 1η Απριλίου 2021 έως σήμερα και επιθυμούν να τις χρησιμοποιήσουν για την απόδειξη προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε κατά το 2020 οφείλουν επίσης να στείλουν στο ΔΑΠΕΕΠ υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από το Νομιμο εκπρόσωπο της εταιρείας στην οποία θα δηλώνουν ρητώς τον αριθμό του αιτήματος και την περίοδο κατανάλωσης που αφορά.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις δύναται να κατατεθούν ηλεκτρονικά εφόσον έχουν δημιουργηθεί μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr. Σε άλλη περίπτωση πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά φέροντας θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του υπογράφοντος.