Daimler και η Statkraf υπέγραψαν PPA για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα εργοστάσια της Mercedes

Daimler και η Statkraf υπέγραψαν PPA για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα εργοστάσια της Mercedes
Τετάρτη, 07/04/2021 - 15:40

Η Daimler και η Statkraft υπέγραψαν μια σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) για την τροφοδοσία των εργοστασίων της Mercedes με αιολική και ηλιακή ενέργεια 24/7.

Η Daimler έχει ήδη υπογράψει συμβάσεις PPA με αιολικά πάρκα στη Γερμανία και την Πολωνία. Αλλά αυτή η νέα συμφωνία θα της δώσει 100% ανανεώσιμη ενέργεια 24/7 καθώς φέρνει την αιολική ενέργεια μαζί με την ηλιακή και την υδροηλεκτρική ικανότητα στη Νορβηγία που παρέχει εφεδρική υποστήριξη.

Η αιολική ενέργεια θα προέλθει από 200 ανεμογεννήτριες που εκτείνονται σε 24 διαφορετικά αιολικά πάρκα στη Γερμανία. Πρόκειται για υφιστάμενα αιολικά πάρκα που δεν λαμβάνουν πλέον δημόσια οικονομική υποστήριξη. Έτσι, η συμφωνία διατηρεί τα αιολικά πάρκα σε λειτουργία και βοηθά στην αποτροπή πρόωρου και περιττού παροπλισμού των ανεμογεννητριών.

Συνδυάζοντας την αιολική, την ηλιακή και την υδροηλεκτρική ενέργεια, η Daimler και η Statkraft δείχνουν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να προσφέρουν σταθερή και αξιόπιστη ισχύ στη βιομηχανία, σε ένα βασικό μέρος της ευρωπαϊκής κατασκευαστικής βάσης.

Η γερμανική κυβέρνηση και άλλες κυβερνήσεις πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τέτοιου είδους συμφωνίες PPA. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την υποστήριξη της ζήτησης ανανεώσιμων πηγών από την αγορά. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια για τις συμβάσεις σε πολλές χώρες. Για παράδειγμα, οι βιομηχανίες μεγάλης έντασης ενέργειας στη Γερμανία τιμωρούνται άσκοπα σήμερα εάν υπογράψουν εταιρικό ανανεώσιμο PPA. Και ορισμένες κυβερνήσεις παρακρατούν τις απαραίτητες εγγυήσεις προέλευσης που υποστηρίζουν τις συμβάσεις, παρέχοντας την ιχνηλασιμότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, Giles Dickson, ανέφερε:

«Αυτή είναι μια φανταστική συμφωνία. Η Daimler παίρνει καθαρή ενέργεια. Η μεγαλύτερη βιομηχανία της Ευρώπης κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά στη μείωση των εκπομπών της. 24 αιολικά πάρκα αποκτούν νέο πελάτη και μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς δημόσια υποστήριξη. Η αιολική ενέργεια συνδυάζεται με την ηλιακή και την υδροηλεκτρική για να παρέχει 24/7 σταθερή ισχύ. Και η Ευρώπη αποκτά ένα τέλειο μοντέλο για το πόσο φτηνές και αξιόπιστες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να αποανθρακοποιήσουν την οικονομία.

Πηγή: evwind.es