Iberdrola, Volkswagen και SEAT ενισχύουν τη συμμαχία τους για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ισπανία

Iberdrola, Volkswagen και SEAT ενισχύουν τη συμμαχία τους για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ισπανία
Τρίτη, 16/03/2021 - 11:39

Η Iberdrola, η SEAT και ο Όμιλος Volkswagen ενισχύουν τη δέσμευσή τους για την ηλεκτροκίνηση υπογράφοντας μια στρατηγική συμμαχία για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ισπανία.

Οι κύριοι στόχοι της συμφωνίας, η οποία υπεγράφη κατά την Ημέρα Ηλεκτρικής Ενέργειας που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Volkswagen, είναι η παροχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην αλυσίδα αξίας ηλεκτρικών οχημάτων και η ανάπτυξη και δημιουργία ενός δημόσιου δικτύου υποδομής φόρτισης.

Καταρχάς, αυτό το στρατηγικό σχέδιο προβλέπει ότι οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Volkswagen στην Ιβηρική Χερσόνησο θα τροφοδοτούνται με ανανεώσιμη ενέργεια. Με αυτήν την κίνηση, ο Όμιλος Volkswagen κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο του να γίνει μια περιβαλλοντικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2050, σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού. Επιπλέον, η συμφωνία καθιστά την Iberdrola ενεργειακό εταίρο αναφοράς, η οποία θα βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να επιτύχει αυτούς τους στόχους. Η συμμαχία, η οποία μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, απαιτεί επίσης την παροχή ενέργειας με εγγυήσεις ανανεώσιμης προέλευσης και άλλες ενεργειακές λύσεις στον ίδιο τον Όμιλο Volkswagen, τη SEAT και τους τελικούς πελάτες της.

Ένας άλλος βασικός τομέας της συμφωνίας θα είναι η συμβολή στην ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης οχημάτων της χώρας. Οι τρεις εταίροι εκτιμούν ότι, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ισπανία, θα χρειαστεί η ανάπτυξη δικτύου περίπου 350.000 αστικών και υπεραστικών δημόσιων σημείων φόρτισης έως το 2030. Η Iberdrola αναπτύσσει μια δημόσια υποδομή φόρτισης σχέδιο που θα εξασφαλίσει επαρκή αριθμό σημείων φόρτισης, συμπεριλαμβανομένης της γρήγορης και εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης (HPC), για την εξυπηρέτηση των κύριων οδικών δικτύων και πόλεων της χώρας.

«Η συμφωνία δείχνει τη δυνατότητα να φέρουμε τους ηγέτες της βιομηχανίας σε επαφή με την επιτάχυνση της αποκανθρακοποίησης της οικονομίας και τον τεράστιο θετικό αντίκτυπό της στο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, καθώς και στην οικονομική ανάκαμψη, στην ενίσχυση της αλυσίδας αξίας και στη δημιουργία εκατομμυρίων βιώσιμων θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της Iberdrola, Ignacio Galán.

«Έχουμε την τεχνολογία, τις δυνατότητες, τη γνώση και την αποφασιστικότητα να δημιουργήσουμε από κοινού ένα πιο βιώσιμο μοντέλο για όλους και να διαμορφώσουμε ένα οικοσύστημα που επιτρέπει στη χώρα μας να συνεχίσει να ηγείται σε αυτόν τον τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή η στρατηγική συμμαχία αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο Galán.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Group και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SEAT, Δρ. Herbert Diess, δήλωσε:

«Με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, θέτουμε τα θεμέλια για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στην στην Ιβηρική Χερσόνησο σε ένα οριστικό βήμα προς την ηλεκτροδότησή της. Η Ισπανία έχει μεγάλες δυνατότητες να γίνει κόμβος ηλεκτρικής κινητικότητας στην Ευρώπη και ως εκ τούτου θα πρέπει να μετατρέψουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της SEAT, Wayne Griffiths, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή στην οποία έχουμε την ευκαιρία να ανοίξουμε το δρόμο για ένα βιώσιμο βιομηχανικό μέλλον στην Ισπανία. Για να γίνει αυτό, το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος για ηλεκτρικά οχήματα και έτσι, η δημόσια υποδομή φόρτισης είναι απαραίτητη».